Te mennyire vagy képben a testbeszéddel?

Te mennyire vagy képben a testbeszéddel?

Aki regisztrál egy online társkereső platformra, annak előtte nem árt alaposan kikupálnia magát a kommunikáció formáiról és az azzal kapcsolatos tudnivalókról. Mivel az ismerkedés első lépései a virtuális térben zajlanak, ezért az egy sokkal nehezített terep, amire nem árt felkészülni. Mivel ott nem lesz semmilyen hangsúly, hanghordozás és gesztikulálás sem, ezért sokkal több félreértésre adhat majd okot egy-egy beszélgetés, így valóban nem árt minél tisztábban és érthetőbben megfogalmazni a mondandódat.

Majd amikor eljön a személyes találkozó, akkor kiszakad belőled egy megkönnyebbült sóhaj, hogy végre látod is majd azt, akivel beszélgetsz, mennyivel könnyebb lesz! Csakhogy a testbeszéd még itt feladja majd a leckét!

Amikor a chatből randi lesz

Könnyen meglehet, hogy nem is kell olyan sokat várnod arra, hogy a chatből randi legyen, ha már egyszer regisztráltál a CUPYDO Társkereső oldalára. Sőt, az egyik első tanács, amivel az oldalukon szembetalálkozhatsz, az az, hogy ha kölcsönös a szimpátia, akkor érdemes minél hamarabb nyélbe ütni a személyes találkát. Az az általános tapasztalat, hogy minél tovább húzódik az első valódi találkozás, annál kisebb lesz az esélye annak, hogy egyáltalán megvalósuljon. Így ha valóban komolyak a szándékok, nem érdemes halogatni.

Amikor azonban szintet lép a kapcsolat, akkor is van még bőven feladat a jelek dekódolása terén!

A férfi nem a szavak embere

Ezt azért nem árt szem előtt tartani, mert valóban kevés olyan férfi akad, aki igazán tud és mer az érzelmeiről és a benyomásairól beszélni. Ezért aztán ha tudni szeretnéd, hogy hányadán állsz a férfinál, akkor bizony jó, ha odafigyelsz arra, hogy milyen jeleket küld feléd.

Összefoglaljuk, hogy mit érdemes keresned a tekinteteddel!

  • Az időről időre felszaladó szemöldök, az összeráncolt homlok egyértelműen annak a jele, hogy tetszel a férfinak.
  • Ha teljes testével feléd fordul, ha keresi a szemkontaktust, az szintén az érdeklődés jelének tekinthető.
  • Ha azt tapasztalod, hogy keresi az alkalmat, hogy megérintsen, persze az illendőség határain belül, az is felfogható egy pozitív jelként.
  • Ha pedig a találkozó alatt folyamatosan babrál a kezével, matatja a ruháját, igazgatja az ingjét, az bizony az idegesség jele, vagyis nem mindegy neki az, hogyan alakul a randitok.

Láthatod hát, akadnak szép számmal jelek, és ha magabiztosan szeretnéd dekódolni őket, érdemes akár egy-két könyvet is elolvasni a témában, hogy biztosan jól értelmezd a férfi által küldött üzeneteket!

Ne magyarázz bele túl sokat sem!

Nehéz megtalálni az arany középutat, de arra intünk, hogy próbálj meg mindent a lehető legreálisabban látni, vagyis ne gondolj bele túl sokat se egy-egy jelbe. Ha nyitott szemmel jársz, ha magad adod, és őszintén, egyenes kommunikálsz, akkor tudni fogod, hogy hányadán álltok, és lezárni kell inkább a bimbózó kapcsolatot, vagy hagyhatod szárba szökkeni.

Kapcsolódó

MI-ben a vállalati jövő

A generatív mesterséges intelligenciát (GenAI) szervezetek és magánszemélyek már tömegesen és rendszeresen
Elolvasom

Mit nézessünk meg az autónkon a balatoni nyaralás előtt?

Sokan már alig várják a nyarat, hiszen már meg is tervezték a balatoni kirándulást, utazást, nyaralást. A
Elolvasom

Minőségi mosdókagylók színes palettája vár a Diplon-nál!

A minőségi berendezések használata a fürdőszobában növeli az otthonunk értékét. Vegyünk egy alap példát: e
Elolvasom