Takarékos mennyezeti lámpák

Takarékos mennyezeti lámpák

A havonta jelentkező kiadásaink jelenleg úgy tűnik, hogy megállíthatatlanul kúsznak egyre magasabb szintek felé. Még ha reméljük is, hogy a határ nem a csillagos ég, akkor is érdekünkben áll, hogy ahol lehet, takarékoskodjunk.

A világítás is lehet energiahatékony

Az Alphafüles webáruház LED mennyezeti lámpái remek példák erre. A titok alapvetően a LED technológiában rejlik, ami úgy képes nagyobb fényerőt biztosítani a hagyományos megoldásokhoz képest, hogy közben nincs szükség nagyobb, de még ugyanakkora energiára sem. Túlságosan fantasztikusan hangzik? Pedig ez ma már nem science fiction. A webáruház széles kínálata a legékesebb bizonyíték erre.

Hogyan érdemes választani LED mennyezeti lámpát?

A kiválasztás szempontjai sokfélék lehetnek, de azért van néhány lényegi szempont, ami mellett nem érdemes megfontolás nélkül elmenni. Az egyik ilyen az, hogy mekkora fényerőre van szükségünk. Ez eltérő lehet nem csupán azért, mert esetleg mindannyian más fényerőt találunk kellemesnek, hanem azért is, mert befolyásolhatják olyan tényezők, hogy milyen belmagasság van az ingatlanban, vagy hogy milyen színűre vannak festve a falak.

A másik lényeges kérdés, hogy milyen helyiségbe keresünk LED mennyezeti lámpát. Itt gondolni kell arra, hogy olvasni, tanulni, dolgozni erősebb fény mellett lehet jobban, míg például ejtőzni vagy összebújni a kedvesünkkel a lágyabb világítás mellett lesz kellemesebb.

Szerencsére e tekintetben nagy mozgásteret biztosítanak a LED lámpák, hiszen megtaláljuk azokat a modelleket, amelyek alkalmasak arra, hogy szabályozzuk a fényerejüket. Ez például egy nappali vagy hálószoba esetén kifejezetten előnyös megoldás lehet, hiszen ezekben a helyiségekben többféle tevékenységet is végzünk. A szabályozható lámpa révén azonban mindig az igényeink szerint változtathatunk a világításon.

Színhőmérséklet és színes fények

Nem érdemes megfeledkezni arról, hogy ha már LED világítás mellett döntünk, akkor választhatunk olyan opciókat is, amelyek a színhőmérséklet és a színes hangulatvilágítás szempontjából is tág választási opciókat biztosítanak. Ez nagyon előnyös, hiszen a fényerőhöz hasonlóan a meleg, illetve hideg fehér fények is eltérően hatnak ránk.

Míg az előbbi támogatja az ellazulást és a társasági eseményeket, addig az utóbbi abban segít, hogy jobban koncentrálhassunk, ami a szellemi munkákhoz lesz ideális. Itt is igaz az, amit az előbb a fényerő kapcsán kifejtettünk, azaz érdemes aszerint dönteni, hogy milyen helyiségbe szeretnénk a lámpát, s ott milyen tevékenységeket szoktunk végezni. 

A színek akár a hangulatunkat is befolyásolják, így igazán előnyös, ha ebben a tekintetben is módosíthatunk mindig az aktuális kedvünk szerint.

A LED mennyezeti lámpák esetén sem elhanyagolható kérdés, hogy milyen formájú és méretű maga a lámpatest, hiszen állandóan a szoba fontos és dekorációs elemként is jelenlévő részeként funkcionál, még akkor is, ha éppen nem használjuk.

Kapcsolódó

Vacsorázz lazán és stílusosan – Íme néhány tipp a megfizethető vacsoraélményhez

Készen állsz rá, hogy külsőddel is feldobd balatoni vacsorátokat? Ráadásul mindezt úgy teheted meg, hogy mé
Elolvasom

10 helytakarékos megoldás a legkisebb nyaralókba is

A Balaton-környéki nyaralók sokszor korlátozott alapterülettel rendelkeznek, ami kihívást jelenthet a beren
Elolvasom

Milyen klímát válasszunk a vízparti nyaralónkba?

Habár a Balatonban fürdőzve vagy a tóparton sütkérezve kétséget kizáróan örömünket leljük a nyári kánikuláb
Elolvasom