A vodka védelmében…

A vodka védelmében…

Na nem mintha valóban védelemre szorulna ez a fantasztikus ital, sőt! Ám mégis előfordul néha, hogy azt látjuk, nem ez az alkohol esik a legpozitívabban megítélt nedűk közé. De vajon miért? S egyáltalán igaza van a negatív hangoknak? Lássuk!

A támadás okai

Ahogy a Prémium Italnagykereskedés Online vodka kínálata is rávilágít, a problémát egészen biztosan nem az okozza, hogy nem elég hatalmas a választék. Sokkal inkább találunk tapasztalatokon alapuló ítélkezést.

Az egyik forrása az, hogy a vodka “szagtalan”. Azért tesszük idézőjelbe a kifejezést, mert ez egyáltalán nem ilyen egyszerű, hiszen annak ellenére, hogy valóban a semlegesebb hatású nedűk közé sorolható, ez előnyös tulajdonság is lehet – ahogy azt látjuk hamarosan -, ráadásul nem is igaz az állítás mindegyik vodkára. A negatívum, ami emögött a vonás mögött rejlik, az az, hogy előszeretettel fogyasztják ezt az alkoholt azok, akik titkolni szeretnék, hogy rendszeresen, s akár függő módon élnek ezzel a szerrel.

A másik tényező, hogy talán pont a semleges hatás miatt a fiatalok is szívesen kóstolgatják, akiknek még így is erős, a jól ismert vodka-narancs kombónak köszönhetően kedvelik meg. Mivel a kiskorúak alkoholfogyasztása érthető módon nem elfogadott, így árnyékot vet a körükben meglévő népszerűség a vodkára is.

Pedig egy igazán nagyszerű nedűvel állunk szemben! Lássuk!

Így érdemes fogyasztani!

A szakértők azt javasolják, fogyasszuk étkezést követően, s élvezzük áldásos hatását kiváltképp olyankor, amikor túl sok vagy túlságosan zsíros fogásokkal tömtük meg a bendőnket. Emellett érdemes pár órát hűteni az italt, nemcsak a megfelelő hőmérséklet érdekében, hanem azért is, mert így még tovább növelhető az alkoholtartalom a víz kicsapódásának köszönhetően.

Amit érdemes kerülni, az a szénsavas italokkal történő vegyítést, ez ugyanis szinte garantálja másnapra a kellemetlen érzéseket, s akár élményeket is gyomortájon és a fejünkben. Ehelyett bátran ízleljük meg rostos vagy szűrt narancslével, hiszen ezzel igazán jó barátok.

Koktél és más ínyencségek

A semlegesség, sőt, szagtalanság lehetővé teszi, hogy ideális koktélalapanyaggá váljon. Nem véletlen, hogy a vodka az egyik leggyakrabban szereplő alkohol ezekben, amely képes arra, hogy kidomborítsa az ízeket, s felerősítse a jókedvet fokozó hatást anélkül, hogy a többi nedű zamatát elnyomná. Tulajdonképpen a narancslével szervírozott változat önmagában is koktélnak számít. Azzal, hogy ilyen nagyszerűen működik különféle kombinációkban, a vodka tulajdonképpen megunhatatlanná is válik számunkra.

De még azok is megtalálják a számításaikat, akik nem szeretnék koktéllal vegyíteni az italukat, mégis szeretnék élvezni az édes, illetve különleges zamatokat, amelyek valósággal kényeztetik az ízlelőbimbókat. Az ízesített vodkákat éppen nekik találták ki. Nincs is más hátra, mint kóstolásra fel!

Kapcsolódó

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom

Hogyan kell beállítani a kardántengelyt?

A kardán a legfontosabb alkatrészek közé tartozik minden egyes jármű esetében. A meghajtási rendszer egyik
Elolvasom