A juta szalagok sokrétű felhasználása a virágkötészetben és a dekorálásban

A juta szalagok sokrétű felhasználása a virágkötészetben és a dekorálásban

A virágkötészetek kedvelt dekorációs kelléke a méltán népszerű és rendkívül mutatós juta szalag. Minden virágbolt polcán megtalálhatóak a natúr és a színezett változatok egyaránt, legyen az sárga, zöld, piros, narancssárga vagy akár szürke. 

Különféle szélességben, illetve varrott szegéllyel vagy keményítés nélkül is kapható ma már rengetegféle juta szalag a Valex Decor Kft-nél. A natúr színek egyhangúságát oldják a színes darabok, melyekkel még tökéletesebb hatás érhető el a felhasználásuk során.

Mire használják a juta szalagot?

Cserepes virágok és csokrok kompozíciójának összeállításához előszeretettel használják a virágkötészetek ügyes kezű és kreatív dolgozói. Gyönyörű díszeket is készítenek juta szalagok alkalmazásával: dekoratív kopogtatók, asztali díszek, ajtódíszek és egyéb tárgyak csinosításához is kitűnő kiegészítők.

Halottak napi sírdíszeken is gyakorta megjelenik ez a virágkötészeti kellék, de karácsonykor és esküvőkön is tetszetős díszítések segédeszköze lehet. Elsősorban a romantikus vintage stílus jegyeivel harmonizál a juta szalag, így ilyen arculattal rendelkező közegben a legpompásabb a megjelenése. 

Mindezekhez csodás natúr és színes juta szalagokat találsz a Valex Decor Kft szalag és dekoranyag specialista webáruházában. 

Még néhány felhasználási terület

A szélesebb juta szalagok alkalmazhatók asztali futónak is egy-egy különleges ünnepi rendezvényen. Kirakat dekorációja is elkészíthető a segítségükkel, illetve fali és mennyezeti díszek szemet gyönyörködtető alapanyaga lehet a juta szalag. Emellett polcok díszítésére is kiválóan alkalmas.

A keskenyebb változatból gyönyörűszép masnikat készíthetünk, ezeket dekorációra vagy ajándékcsomagra is helyezhetjük. Az élénkebb, színesebb árnyalatú juta szalagok különösen kedveltek a tavaszi dekorációk elkészítésekor, hiszen ezek a tónusok önmagukban is képviselik a megújuló természet lenyűgöző szépségét. Hangulatos tavaszi kopogtatók, ajtódíszek, asztali díszek és húsvéti dekorációk készíthetők belőlük.

Miből készül a juta szalag?

A juta egy egyéves, lágyszárú növény, melyet a rostjáért termesztenek Ázsiában, elsősorban Indiában. Főleg zsákokat és csomagolóvásznakat gyártanak belőle, “zsákszalag” néven is ismert, de készítenek belőle erős köteleket és madzagokat is. 

Az abroncsgyártásban is különleges szerepet játszik a juta háncsrostja, de a fonalgyártásban is felhasználható. Ebben az esetben szilárdítás céljából keverik a finom textilanyagokhoz.

A juta szalag dekorációs és virágkötészeti felhasználása tulajdonképpen kicsiny hányadát teszi ki a növény igénybevételének, de mondhatjuk, hogy ez a leginkább tetszetős, emellett praktikus alkalmazása a jutának. 

Használhatjuk bátran a felsorolt tevékenységekhez, díszítésekhez, annyiféle módja van az alkalmazásuknak, hogy csak a képzeletünk szabhat határt kreativitásunknak.

Kapcsolódó

Hidegfront és ciklon kavarja fel a tavaszi idillt

Pénteken napos-fátyolfelhős idő várható, de egy hidegfront hatására később záporok alakulhatnak ki, néhol a
Elolvasom

Csivava – a világ legkisebb kutyafajtája

Amilyen aprócska termete van, annyira hatalmas az egója. Igazából a fordított arányosságot a matematikaórák
Elolvasom

Projektmenedzsment képzések nélkül nincs sikeres projekt

Természetesen lehet létezni és projekteket megvalósítani megfelelő képzések nélkül. Azt viszont minden tapa
Elolvasom