Teremts fényűző hangulatot arany színű mennyezeti lámpával!

Teremts fényűző hangulatot arany színű mennyezeti lámpával!

Egy arany színű mennyezeti lámpa olyan kivételesen elegáns megjelenést kölcsönöz az otthonod bármely helyiségének, hogy kár lenne nem alkalmazni. Csillogásával azonnal megragadja a tekinteteket, igazi esztétikai élmény. 

Az arany színű mennyezeti lámpa varázsa azonnal hat

Biztos te is észrevetted már, hogy a tömegcikkek elterjedése miatt egyre magasabb lett mindenki ingerküszöbe. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a figyelmünket kizárólag az egyedi, a különleges vagy a szokatlan tárgyak és jelenségek ragadják meg. Egyfajta önvédelem ez – hiszen ki bírna annyi információt, adatot felfogni és feldolgozni, ami mindenfelől folyamatosan zúdul ránk.

Így van ez a világítástechnikai eszközök kapcsán is: az átlagos, a megszokott, a normál kivitelezésű darabok jelenléte fel sem tűnik. Viszont a szokatlan, formabontó beltéri mennyezeti lámpák láttán azonnal felkapja a fejét mindenki. Ha te is egy arany színű mennyezeti lámpát választasz mondjuk a nappalidba, akkor a vendégeid érkezése után rögtön megtapasztalhatod ezt. 

Hidd el: jól fogsz választani

Most, amikor az arany színű mennyezeti lámpákat nézegeted, lehet, hogy megfordul a fejedben a kérdés, hogy nem lesz-e túlzás az a csillogás, amit képviselnek? A válasz egyértelmű: nem. Ha jobban belegondolsz, a nappali eleve a lakásod központi helye, ami megérdemli, hogy a mennyezeti lámpa is, mint a világítási rendszer központi darabja, kiemelten szép és feltűnő legyen.

Ennek “fényében” az arany színű mennyezeti lámpa tökéletes választás, mert az egyedi megjelenésére, szépségére mindig számíthatsz. 

Milyen szempontok figyelembevételével hozd meg a végső döntést?

Akár van tapasztalatod a lakberendezésben, akár nincs, eggyel biztosan tisztában vagy: a beltéri mennyezeti lámpa megjelenése meghatározza majd az adott helyiség enteriőrjét. Ha sikeresen választasz, akkor egyensúlyt teremt, viszont ha nem, akkor bizony káoszt okoz. 

Vásárlóként valószínűleg a szokásos paraméterek mentén fogsz haladni: milyen a színe (az arany színnek is léteznek árnyalatai), az anyaga (milyen alapanyagokat használtak fel az elkészítésekor), a designja, a formája. Ez mind hasznos jellemző, de mellettük még lényegesek a technikai tulajdonságok is ahhoz, hogy a legoptimálisabb darabot vagy darabokat tudd beszerezni.

Mik ezek a technikai sajátosságok? Nézzük! Fontos, hogy:

  • Mekkora fényre van szükséged – pihenni vagy tanulni szeretnél. Ha hol az egyiket, hol a másikat, akkor neked egy dimmelhető mennyezeti lámpára van szükséged. 
  • A lámpatestbe beépített vagy cserélhető legyen a fényforrás.
  • Milyen legyen a stílusa – a lámpának ugyanis illeszkednie kell az adott helyiség stílusához (vagy fordítva: a stílusnak a lámpához). 
  • A mennyezet stílusa is stimmeljen – a lámpa legyen összhangban vele. Míg a nagy belmagasságú helyiségekbe függeszték kell, addig az alacsonyabbak esetén a spotlámpák és LED szalagok érvényesülnek jobban.

Teremts te is fényűző hangulatot arany színű mennyezeti lámpával!

Kapcsolódó

Hogyan járul hozzá egy személyes konferencia a szakmai fejlődésünkhöz?

A Covid miatti lezárások alaposan felforgatták a konferenciák világát is. A rendezvények jelentős része az
Elolvasom

7 tipp a munkahelyi stressz csökkentésére

Számtalan oka lehet annak, hogy a munkahelyünkön nap mint nap stresszt tapasztalunk: a velünk szemben támas
Elolvasom

Energiahatékony megoldások, melyeket nem csak az otthonunk esetében érdemes bevetni

Az energiahatékonyság széles körben ismert fogalom, a hétköznapokban mégis sokszor nem tűnik kézzelfoghatón
Elolvasom