Időjárás a Balatonon – Szeptember 20-22.

Időjárás a Balatonon – Szeptember 20-22.

A héten megérkezhetnek az idei ősz első talajmenti fagyjai, de még nem kell teljesen berendezkedni a hideg őszi időre, a hét végére lassan emelkedik a hőmérséklet. 

 

Napos, gomolyfelhős, száraz, őszi időre számíthatunk. Front nem terheli szervezetünket. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes rétegesen öltözködni. Ajánlott minél több időt kint a szabadban tölteni.  Készítette dr. Pukoli Dániel  (Koponyeg.hu)

 

Éjszakánként jelentősen lehűl a levegő, a legtöbb helyen 10 fok alatti minimumokkal kell számolni és vasárnapig 20 fok alatti maximumokkal. A következő napok szeles időjárása még inkább ronthat hőérzetünkön, mindenképp meleg, réteges öltözetben induljunk útnak! A nap viszont sokat fog sütni, számottevő csapadék nem lesz a hét második felében. A hét utolsó napján pedig a déliesre forduló áramlással az ország déli és nyugati felén újra 20 fok fölé mehet a csúcshőmérséklet.  (Idokep.hu)

 

Kapcsolódó

Meglepően tiszta a Balaton vize

A Balaton-átúszás térségében (Révfülöp és Balatonboglár között) valamint további hét helyen vett vízminták
Elolvasom

Keszthelyen van az északi part egyik legjobb kávézója

Keszthelyről mindenkinek a Festetics-kastély, azaz a Helikon Kastélymúzeum ugrik be elsőre. Kevesen tudják
Elolvasom

Ismét megtekinthető a Pogány Madonna

Ki ne ismerné a Bujtor István legendás alakításában megelevenedett Ötvös Csöpi közkedvelt történetét, a Po
Elolvasom