Irány a Balaton! Programok északon-délen, közel s távol

Irány a Balaton! Programok északon-délen, közel s távol

Jönnek a konstans 20 fokok, végre van kedve az embernek kimozdulni otthonról. Már csak azt kéne tudni, hogy merre érdemes indulni, igaz? Az úti cél elég egyértelmű, de a Balaton programok terén igen tág fogalom. Annyi jó hely van, amit muszáj felfedezned! Egy csomót be is járunk helyetted, hogy neked már csak a tutira klassz helyekre “kelljen” ellátogatnod!

Kezdődik a szezon, éled a nép

Télen sok balatoni város leginkább üres filmes díszletekre emlékeztet, már csak az elguruló ördögszekerek hiányoznak. De kezd végre beindulni a szezon, egyre több vendéglátóhely nyit ki – és egyre inkább van is kinek. Mielőtt azonban teljesen ellepik a vendégek a környéket, van egy-két jó heted, amikor kiélvezheted a Balaton nyugalmát. Használd is ki, tippeket is találsz hozzá az Olyanjó! Programajánló oldalán.

Az újonnan indult programajánló weboldal egy fiatal pár, Zsófi és Péter útjait örökíti meg. Egyben ez a legnagyobb előnye is: egytől egyig bejáratott, klassz helyeket találsz személyes véleményeken alapulva.

A Balaton programok mega gyűjtőhelye, ezért már tervezéskor gondolj át néhány szempontot

Nálad észak vagy dél a Balaton? Ez szinte már olyan kérdés, mint hogy kutyás vagy macskás vagy-e, a preferenciák nagyon erősek tudnak lenni. De az is jusson eszedbe, hogy mennyi szuper balatoni programtól esel el, ha nagyon leragadsz az egyik oldalon.

Aktívkodni vagy chillezni van inkább kedved? Ez a másik fő kérdés, amit fontolj meg. Az elmúlt években valóságos gasztrocsodák teremtek a környéken, de akkor is bőséggel találsz tennivalót, ha örömmel vernél néhány kilométert a lábaidba. 

Kivel mennél? Nem mindegy, ugyanis kicsit több tervezést igényel a dolog, ha például kutyával vagy családdal indulnál útnak. Szerencsére ebben is van segítséged, Zsófi és Péter a kutya-és gyerekbarát programokat is előszeretettel látogatják, sőt, a programajánlóban külön piktogramok jelzik ezeket.

Plusz egy tipp: görgess mindjárt az oldal aljára, ahol a térképes nézeten rögtön be is tájolhatod magad. Találsz itt kiadós sétának valót, komplett családi napos elfoglaltságot és szuper beülős-kiülős helyeket is. Kezdd őket mihamarabb sorra venni, mielőtt ellepi a Balatont a nyári forgatag!

Kapcsolódó

Tovább terjeng a forralt bor illata és beúsznak a Mikulás programok is december első hetén

A karácsony előszele egyre hevesebben fújdogál a második adventi hétvégén és megjelennek a Mikulás programo
Elolvasom

Sok élőzene kíséretében gyúlnak fel az első Adventi gyertyák

A hét programkínálatát erőteljesen uralják le az élőzenés koncertek, legyen szó könnyedebb műfajokról vagy
Elolvasom

A 19. Balaton Maratonnal és sok-sok koncerttel közeledik a hétvége

Széles palettát felölelő koncertdömpinggel folytatódik a november, a pop-rocktól, a hardcore-on át egészen
Elolvasom