Itt a hétvégi Káli Piknik teljes programja

Itt a hétvégi Káli Piknik teljes programja

Szeptember 2-án és 3-án a festői Káli-medencében, Köveskálon kerül sor az első Káli Piknikre, ahol a gasztronómia, a művészet és a dizájn szerelmesei is megtalálhatják a számukra kedves programot. Az ingyenes fesztivál szombaton és vasárnap is 12 órától 19 óráig várja a látogatókat finom falatokkal, izgalmas beszélgetésekkel, kreatív workshopokkal, bor- és pálinkakóstolóval, koncertekkel és jó hangulattal.

Szeptember 2-án, szombaton tíz helyszínt járhatunk be, ahol egész nap programok zajlanak majd. A köveskáli iskola udvarán egész nap láthatjuk Plank Imre és Dóra Emese pop up kiállítását, 13 és 15 óra között pedig bepillantást nyerhetünk Szalai Krisztián egyedülálló festészetébe. A szintén itt helyet kapó VEB2023 EKF udvarban 13 órától estig óránként váltják egymást a beszélgetések és a látványfőzések: Andrejszky Zoltán a halas ételek világába kalauzolja el a közönséget, Szabi a pék a tökéletes nápolyi pizza receptjét árulja el, de velünk lesz Forrai Miklós, a balatonszőlősi Casa Christa tulajdonosa, Lajos Mari, akinek receptkönyvét generációk forgatják, Horváth Gábor A Séf és a Kertész formáció séfje és egy balatoni dizájnerekből álló kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatunk.

A nap során válogathatunk a szuper termékek között a WAMP dizánjvásáron, festhetünk fából készült halakat Tóth Andrej grafikusművésszel, fenntartható workshopokon vehetünk részt a HybridCycle jóvoltából, kipróbálhatjuk magunkat portrékészítésben, körbejárhatjuk a Káli Art-Inn Káli Art-Park szoborparkjának alkotásait és a HybridCycle alkotótábor időszaki kiállítását is. Lesz művészeti és divatbemutató Lukéj Gabival, Ott Anna az irodalom népszerűsítéséről mesél, a dizájn és építészet szerelmesei pedig a Hello Wood csapatának kommunikációs és oktatási menedzserétől, Tóth Kristóftól hallhatnak izgalmas és tanulságos történeteket a témában.

A Pálffy Pincészet különleges borkóstolót indít három turnusban, 13, 16 és 19 órától, lesz pálinkakóstoló az 1 Csepp Pálinkával, a kézműves és termelői piacon pedig bármikor beszerezhetünk néhányat a termelői portékákból.

A BOOOK Kiadó jóvoltából ezen a napon dedikálással összekötött beszélgetéseken is részt vehetünk: Szabó Adrienn, a magyar superfoodokról írt könyvéről mesél, a műgyűjtő házaspár, Polgár Tünde és Polgár Árpád könyvei is terítékre kerülnek és Beh Mariann, a Bazsalikomos kert megálmodója is bemutatja legújabb, Fűszermesék című könyvét.

Nem utolsó sorban pedig természetesen egész nap kóstolhatunk finomabbnál finomabb borokat és ételeket a helyszínen kiállító vendéglátók és szolgáltatók jóvoltából.

A vendéglátók listája:

84 Bisztró (Kapolcs)

A Séf és a Kertész (Pócsmegyer)

Babel (Budapest)

Creative Kitchen Truck by John’s Pub (Keszthely)

Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)

Káli Art Inn (Köveskál)

Kővirág (Köveskál)

Macok Bisztró (Eger)

Mák (Budapest)

MI A KŐ (Köveskál)

PalKonyha, Panzió, Speiz, Pékműhely (Palkonya)

Rolling Chef

Steak Trezor Beef (Budapest)

Szabi A Pék – Panificio Il Basilico (Szentendre)

Bortársaság

Káli Kövek borászat

Mrs. Doubtfire Project

One Eleven Roastery

Pálffy pincészet

Vis Vitalis

Szeptember 3-án, vasárnap egész nap vár a termelői piac és az időszaki kiállítások, és ezen a napon is lesz tárlatvezetés a Káli Art-Park szoborparkjában. A VEB2023 EKF udvarban Vitális Lilla gasztroblogger tart majd látványfőzést 13 órától, rögtön utána pedig a szarvasgombák különleges világáról mesél Érsek Gergely, az Érsek Éden szarvasgombás gasztrobirtokról. A délután folyamán a beszélgetések résztvevői között lesz többek között Macsinka János, az idei Michelin Guide Bib Gourmand elismerésben részesülő Macok Bisztró séfje, Szőke Gábor Miklós szobrászművész és Szentesi Éva író is.

Ezen a napon is többféle, a fenntarthatóságot szem előtt tartó workshopon bontakoztathatjuk ki kreatív energiáinkat: a Magazin falai között ékszerdobozokat készíthetünk szivardobozból, a HybridCycle csapatával pedig újrahasznosítható alapanyagokból hozhatunk létre új használati tárgyakat.  

A rendezvény nyitvatartása:

Szeptember 2. szombat: 12:00-19:00

Szeptember 3. vasárnap: 12:00-19:00

Mesésen hangzik, ugye? Szeptember 2-án és 3-án várunk a Káli Piknikre! 

Mi szervezőként hiszünk abban, hogy kultúránk nagyon sokszínű és sokrétű és ennek kiemelkedő eleme a gazdag és egyedülálló gasztronómiai és borkultúra. Ezért különösen büszkék vagyunk rá, hogy a Káli Piknik éppen 2023-ban, az Európa Kulturális Fővárosa címviselés évében, az EKF-régióban valósul meg, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program együttműködésével. 

A Káli Pikniken való részvétel ingyenes, de néhány programra regisztráció szükséges.

További információk az eseményről a Káli Piknik Facebook oldalán és a hivatalos Facebook-eseményben.

Kapcsolódó

Edda és Krúbi is a Plázsra csábít ezen a hétvégén

Június 14-én és 15-én sem fog unatkozni, aki a siófoki Plázst választja hétvégére. Pénteken az Edda korszak
Elolvasom

Holnap indul a ZamJam Zamárdiban

Idén Zamárdiban indul a nyár! Charlie, a Hot Jazz Band fellépésével, nyárindító tűzijátékkal, dj-kkel, akus
Elolvasom

A Művészetek Völgye minden eddiginél színesebb és több programmal várja a fesztiválozókat

A Művészetek Völgye Fesztivál idén több programmal várja a fesztiválozókat, mint valaha, akik közel 3000 le
Elolvasom