Itt az ideje a lakásfelújításnak! Igen ám, de miből?

Itt az ideje a lakásfelújításnak! Igen ám, de miből?

Fel szeretnéd újítani a lakásodat, de nincs rá elegendő pénzügyi forrásod? Nem vagy egyedül a problémával: sokaknak kell halogatni az egyre égetőbbé váló hiányosságok pótlását. Szerencsére van megoldás: erre találták ki a hiteleket, melyek áthidalják a pénzhiányt.

Akár tavasz, akár nyár – a lakásfelújítás kölcsönből is kivitelezhető

A felújításra egyszerű felkészülni, nem kell más hozzá, mint az, hogy ismerd azokat a hiteleket, amelyek a segítségedre lehetnek. Például, ha családalapítás előtt állsz, megnézheted az akolcson.hu babaváró hitel kalkulátorának ajánlatait, hiszen szabad felhasználású hitelként arra fordíthatod a kapott összeget, amire csak akarod. 

Ha előre megtervezed a felújítás mikéntjét és kiszámolod az ahhoz szükséges összeget, tudni fogod, hogy milyen hitelopciókat érdemes fontolóra venned. A következőkben megismerhetsz néhányat közülük.

Felújítás személyi kölcsönből

Amennyiben olyan kisebb felújításokat tervezel, amelyek nem igényelnek nagyobb hitelösszegeket, akkor a személyi kölcsön kiváló alternatívája lehet a forrásszerzésnek. Lényegesen rugalmasabb feltételeket garantál, mint egy jelzáloghitel vagy egy ingatlanfedezetes kölcsön. 

Előnye, hogy a feltételek teljesítése esetén a hitelösszeg gyorsan a rendelkezésedre áll, szabad felhasználású, nem terhelik az ingatlanra. Hátránya, hogy cserébe viszont a kamatai és a költségei jellemzően magasabbak, mint a hosszabb távra szóló kölcsönöknek (ezért nagyobb beruházások esetén alaposan át kell gondolnod, hogy érdemes-e élned vele).

Szabad felhasználású jelzáloghitel – nagyobb összeg, nagyobb rizikó

A lakásfelújítás finanszírozására egy szabad felhasználású jelzáloghitel azért jelent jó lehetőséget, mivel nagyobb lehet a hitelösszeg, mint egy személyi kölcsön esetében, miközben a kamatok általában alacsonyabban alakulnak. Mivel a hitel visszafizetése hosszabb ideig tart, a havi törlesztőrészletek is alacsonyabbak lehetnek.

A szabad felhasználású jelzáloghitel előnye, hogy alacsonyabb kamatozású, mint a személyi kölcsön, mivel az ingatlanod lesz a fedezet. A hátránya viszont az, hogy erre az ingatlanra jelzálogjogot jegyeztetnek be, így ha a hitel törlesztését elmulasztod, akkor az ingatlanod veszélybe kerülhet.

Felújítás babaváró hitelből vagy falusi CSOK-ból

Bár a babaváró hitelt eredendően nem lakásfelújításra találták ki, hanem a családalapítás megkönnyítésére, a hitellel mégis finanszírozhatod a lakásod felújítását vagy bővítését is. A hitel igényléséhez a házastársaddal gyermeket kell vállalnod. 

A falusi CSOK viszont éppen arra való, hogy a vidéki ingatlanok vásárlását, felújítását és bővítését támogassa. Akár 10 millió forint támogatást igényelhetsz a lakás felújítására vagy bővítésére, a támogatás összege azonban az ingatlan állapotától, méretétől és az igénylő család gyermekeinek a számától is függ. 

Hogy miért érdemes felújítani a lakásodat? Nő az értéke, kényelmesebbé, komfortosabbá, energiahatékonyabbá válik – ez pedig mindenképpen előnyös.

Kapcsolódó

Meztelenség a filmkockákon – az erotika megjelenése a filmtörténetben

Az első filmes csók még botrányt kavart. Manapság pedig már nem létezhet film nélküle, akkor sem, ha nem ro
Elolvasom

A Pokémon-őrület soha nem érhet véget!

Némi költői túlzással, de amióta világ a világ, a Pokémonok velünk vannak. Népszerűségük valamiért hihetetl
Elolvasom

Hogyan kell beállítani a kardántengelyt?

A kardán a legfontosabb alkatrészek közé tartozik minden egyes jármű esetében. A meghajtási rendszer egyik
Elolvasom