Kávé-bor-könyv és Velős burger – Mert jó enni az Enni Jóban!

Kávé-bor-könyv és Velős burger –  Mert jó enni az Enni Jóban!

A gasztronómia szerelmesei nem téveszthetnek nagyot, ha a Balatonra érkeznek, hiszen nem csak természeti látnivalókban, hanem gasztronómiai értékekben is gazdag a balatoni régió. 

Az északi part egyik legfrekventáltabb települése Balatonfüred, köszönhetően a város nagy történelmi múltjának és számtalan látnivalójának, amelyekkel büszkélkedhet. Balatonfüreden széles választék áll rendelkezésre emellett az érkezők számára éttermek, vendéglők, bisztrók és borászatok terén is. 

Nemrégiben egy új hely nyitotta meg kapuit a gasztro kedvelőknek: az Enni Jó. Az étterem a település egyik legszebb részén található, a Tagore Sétányon, és már a neve is azt sugallja, hogy mennyire jó egy igazán jót enni! 

Nemrégiben náluk jártunk, hogy kicsit többet tudjunk meg az étteremről és arról, hogy milyen gasztronómiai értékeket képviselnek. A hely mentalitásáról Antman Gáborral, annak tulajdonosával beszélgettünk, aki nap mint nap részt vesz az üzlet és vendégei életében. 

 

Balaton.hu: Mesélj egy kicsit az étteremről, hogy jött az egész? Milyen helyet szeretettek volna?

Antman Gábor: „Szembejött velünk egy lehetőség még februárban és éltünk is vele, így jött létre az Enni Jó. Egy olyan éttermet szerettünk volna létrehozni, ahol a hagyományos konyha és a fine dining-os téma összeér, nem az egyik, nem a másik, hanem a kettő ötvözetét szerettük volna létrehozni. Nagyon jó ízű ételeket kicsit újragondolva, normál adagokkal. Szerettünk volna egy olyan élményt adni vendégeinknek, hogy ha beülnek hozzánk egy ebédre vagy vacsorára, akkor olyan ízeket érezhessenek, amiket már régóta keresnek vagy már régen éreztek a nagymamánál vagy a szülőknél.

A hely másik érdekessége a könyvekhez fűződik. Manapság sajnos egyre kevésbé divat és szokás könyvet olvasni, és nem igazán van rá lehetőség sehol itt a környéken, hogy csak beülj egy kávéra és olvasgass. Nálunk ezt most megtehetik az emberek, hiszen kialakitottunk egy kis kuckót, ahol különféle könyvek is vannak. Minden könyvünket adományokból szereztük. Örömest látjuk, hogy sokan nyitottak erre és beülnek hozzánk, azért hogy kicsit olvassanak egy kávé vagy egy desszert mellett. A könyveket amúgy akár magukkal is vihetik, ha szeretnék egy régi, már többször kiolvasott könyvüket nálunk lecserélni! :)”

 

 

B.: Milyen volt a kezdés? Azóta merre haladtok?

A.G.: “A helyet az azt követő időszakban teljesen átalakítottuk és felújítottuk. Teljesen új design-t kapott, az első terasz és a konyha is teljesen megújult. Új konyhatechnológiát vezettünk be és megvettük a BBQ Pitbox Smoker-t is, amelyben csodákat lehet művelni és melyben sok ételünket készítjük el. Március 14.-én nyitottunk ki először, majd 15-én már teltházzal büszkélkedhettünk. 

Azóta próbálunk bekerülni a köztudatba, hiszen sokan még nem hallottak rólunk. Szerencsére az elmúlt pár hónap alatt egyre több vendég tér vissza hozzánk időszakonként, így mondhatjuk, hogy ők már a törzsvendégeinké váltak. Az eddigi visszajelzések pozitívak és szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Fontos, hogy jó alapanyagokból dolgozunk, hiszen jót főzni csak azokból lehet. Az összes beszállítónkat megválogattuk, így mind zöldségek, mind húsok terén termelői alapanyagokból tudunk dolgozni. A pizzához Olaszországból szállítják az alapanyagokat, hogy megmaradjunk a minőségi pizza sütésnél.”

 

B.: Mik a tervek a jövőre nézve?

A.G.: “Az üzlet szuper helyen van: Tagore Sétány, csodálatos Tihanyi panorámával és közvetlen vízparti fekvéssel. A strandolók számára külön Beach menü ajánlattal kedveskedünk. Emellett próbáljuk kihasználni a hely adottságait, szeretnénk majd teret adni esküvőknek, baráti összejöveteleknek és különböző rendezvényeknek is. 

Egész éves nyitvatartással fogunk üzemelni, a nyári időszakban minden nap, a téli időszakban főként a hétvégére összpontosítva. Télen szeretnénk elkezdeni a pizza, illetve alap ételek házhoz szállítását is, mert ENNI JÓ! ?

 

 

B.: Most mesélj kicsit az ételekről. Mi jellemző rátok? Mi az, amit ajánlanátok?

A.G.: “.Kis étlapunk van, amelynek 50%-ka minden héten változik a szezonalitásnak megfelelően. Az étlapunk változatos: mindig van 2-3 féle levesünk, 2-3 féle előételünk, 8-9 féle főételünk és 3 féle desszertünk. Ezek összeállításánál mindig figyelünk arra, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének megfelelő fogást. Mindig van tésztaétel, húsételekből is többféle: csirke, marha, bárány, és a vegánok számára pedig saláták. Vannak ikonikus ételeink, amelyek vendégeink kedvenceivé váltak, ezek időközönként újból felkerülnek az étlapra: ilyen például a bécsi szelet.

A ránk leginkább jellemző ételeink: a Smoker gulyás, amely lehet előétel és főétel is, a Velős Burger, amit mi találtunk ki és csak mi csinálunk és a Tökmagos sajttorta. Ezek azok, amiket mindenképp megéri megkóstolni nálunk, ha erre jártok! :)”

 

Ne feledjétek, hogy még Ti is játszhattok és lehettek azok a szerencsések, akik egy 2 főre szóló három fogásos vacsorát nyernek az Enni Jóba Facebook játékunkkal! Játsszatok velünk augusztus 7-ig, a részleteket megtaláljátok ITT

Emellett érdemes nyomon követni az étterem Facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le az újabbnál újabb finomságokról, hiszen minden héten megújuló étlappal várnak Titeket.

Hirdetés

Kapcsolódó

Balatoni sudár pontyot készítettek a Bocuse d’Or magyar döntőjében

Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja (segédje), Nyikos Patrik nyerte
Elolvasom

Hirdetés

Pillanatok alatt vonták vissza a vendéglátósok rémálmát megvalósító előírást

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium visszavonta azt a nagy botrányt kavart rendeletét, amely végzett
Elolvasom

5+1 balatoni hely, ahol a legjobb forró italokat kortyolhatod el az őszi időben

Az ősszel kapcsolatban sokunkban ambivalens érzések kavarognak. A borongós szürkeségért a természet fantasz
Elolvasom