Közel kétmillió utas szállt idén vízre a Balatonon

<

span style="font-size: 12pt;">Már nemcsak a tihanyi kompot használják, hanem rengetegen utaznak a menetrend szerinti hajójáratokkal is.

A Balatonon az 58 napos hajózási főidény szeptember 1-jéig tartott, a Bahart 21 személyszállító motoros hajóval és 4 komppal szállította az utasokat a tavon. A főidény alatt több mint 4000 alkalommal indultak 15 útvonalon a menetrendi járatok, ezenkívül csaknem 3000 sétahajójárattal, 1600 gyorshajó járattal és 350 programhajóval várta a cég az utasokat.

A személyhajókon szállított utasok száma meghaladta a 657 ezer főt, különösen a június és az augusztus hozott erős forgalmat. Az év legforgalmasabb napja augusztus 15. volt, összesen 14 518-an szálltak fel a Balatoni Hajózási Zrt. hajóira. A hajózási szezon hátralévő részében még 700 ezer fölé emelkedhet a szállított utasok száma.

Augusztus 31-ig 1 109 000 utast szállítottak a kompok Tihany és Szántód között, ami több mint 33 ezerrel több utast jelent 2018-as évhez képest. A járművek száma 4 százalékos növekedéssel 335 ezer darabra emelkedett, míg a szállított kerékpárok száma elérte a 73 ezret, ami 7 százalékkal magasabb 2018 azonos időszakához képest. A legforgalmasabb nap a kompközlekedésben idén augusztus 18. volt, 18 530 utas kelt át a Balaton északi és déli partja között.

Forrás: infostart.hu   Fotó: programturizmus.hu

Kapcsolódó

Reziben Pajtamúzeum nyílt

A Földművelésügyi Minisztérium támogatásával nyitott meg a Pajtamúzeum Reziben. A régi falusi élet iránt ér
Elolvasom
Hirdetés

Családi delikát nyílik Szigligeten!

Vincze Peti és édesanyja, Marcsi a balatoni vendéglátás híres anya-fia párosa, most úgy gondolták, betölten
Elolvasom

A Balatonról írt a CNN

A CNN hosszas cikket jelentetett meg, amiben a Balaton jelentőségét taglalja a régi, szocialista rezsim ide
Elolvasom