Már sül az első kézműves, nápolyi pizza a déli parton

Már sül az első kézműves, nápolyi pizza a déli parton

Mi köze van Lajosnak Luigihoz? Hogyan került Balatonmáriafürdőre a speckó olasz pizza-kemence? Miért nyit egy tősgyökeres balatoni vendéglátócsalád kézműves pizzériát a Balatonon? A máriafürdői, streetfoodban is erős Balla család megnyitotta a déli part első fatüzelésű nápolyi pizzériáját. Ez maga A Pizza Sztori.

Balla Gyuriék a Port Étteremmel tavaly elhozták az Év Balatoni Strandétele díjat a BalaToros fantázianevű étellel, de a Pelso Panziót is üzemeltető déli parti család számára nincs megállás. A pandémia után, ha lehet, még jobban elemükben vannak, készülnek az idei strandétel megmérettetésre, egyre több törzsvendéget köszöntenek újra és újra, a júliusban nyitó pizzériával pedig egy újabb minőségi vendéglátóhelyet teremtettek.

„A pizza, mint étel nagyon népszerű, mégis kevés az igazán jó pizzéria, különösen a déli parton. Mi egy igazán autentikus, fatüzelésű látványkemencével működő nápolyi pizzériát álmodtunk ide, a szabadon álló családi ingatlanba. Nem mondom, a kemencéért meg kellett küzdenünk: bár decemberben lett megrendelve, nem kapkodták el. A dél-olaszokhoz társított kényelmes hozzáállással készítették, a mi terveink szerint, egyedileg, nemrég érkezett meg. Persze az eredménnyel maximálisan elégedettek vagyunk! Érdemes volt várni rá!” – mondja Balla György.

A tészta receptje saját, éveken át kísérletezték ki, a Pizza Sztori étlapján olvasható történet szerint persze az égből pottyant egy olasz nyaraláson. Most Gombai Tamás évtizedes tapasztalattal rendelkező pizza mester felel azért, hogy minden pizza tökéletes legyen – a lényeg a tésztában rejlő titok és az eredmény, egy isteni nápolyi pizza, ami nagyon hiányzott már a déli partról!

Az étlap különlegessége a PORTAFOGLIO, ilyen nincs is itthon, egyfajta négybe hajtott sétálós pizza, vagy ahogy itt hívják, ”pizza pénztárca”, amiben San Marzano paradicsom, fior di latte, bazsalikom és parmezán van. De persze van Marinara, Margherita, Milanese, Bianco, Burrata és Truffle pizza is.

A hozzávalók jó része Olaszországból származik, akárcsak a kemence, elég, ha csak a salsaccia-ra, a pármai sonkára, vagy a fior di latte-ra gondolunk. A különleges képregényes étlap mindent megmagyaráz, és fény derül arra is, ki az a Luigi. Na de ehhez el kell látogatni Máriafürdőre!Kapcsolódó

Zárva tartanak a Független Benzinkutak Szövetségének tagjai augusztus 19-20-án

Nem nyitják ki azokat a benzinkutakat augusztus 19-20-án, melyek a Független Benzinkutak Szövetségéhez (FBS
Elolvasom

Eseménydúsan telik majd az ünnepi hétvége is

Az ünnepi hétvége előtt, csütörtökön robban be a Strand és a XI. Bujtor István Filmfesztivál is. Szinte csa
Elolvasom

Még egész nap elérhető a mobil egészségügyi szűrővizsgálat Gyenesdiáson

Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte c
Elolvasom