Második helyezést ért el a nagyvázsonyi fotós Az év természetfotósa országos pályázaton

Második helyezést ért el a nagyvázsonyi fotós Az év természetfotósa országos pályázaton

A nagyvázsonyi Mesterházi József Játék a havon című fotójával második helyezést ért el a Napnyugtától napkeltéig kategóriában a 27. Az év természetfotósa országos pályázaton. A rangos megmérettetésre 15 kategóriában 57 természetfotóstól érkeztek be remek alkotások.

 

A zsűri összesen több mint 3300 fényképből válogatott, és a komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban 103 mű versengett. Az év természetfotója kitüntető címet végül Máté Bence: Békacomb című alkotásának ítélte oda a zsűri. A Lenergy – Az év természetfotósa 2019 pályázat legjobb képeiből kiállítást is rendeztek, amely a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg 2019. december 31-ig, illetve a legjobb természetfotók megnézhetők még a verseny honlapján is.

– Több mint két évtizede veszek részt a naturArt természetfotós-pályázatra beérkezett képek zsűrizésében, és az ott szerzett tapasztalataim alapján, valamint zsűritársaim velem megegyező véleményét is tolmácsolva bízvást állíthatom, hogy a 2019. évi pályázatra beérkezett fotóanyag minden eddiginél színvonalasabbra sikeredett – értékelte a versenyt Kalotás Zsolt természetfotós, a zsűri elnöke.

 

A Napnyugtától napkeltéig kategóriában díjazott, Nagyvázsonyban élő Mesterházi József több nemzedékre visszamenő vadászcsaládba született Ajkán. Édesapja – akinek sokat köszönhet és aki elindította ezen a pályán – a Kab-hegyen volt fővadász. József Sopronban végezte el az erdészeti technikumot, és azóta a Bakonyerdő Zrt. kerületvezető erdésze.

– Szakmámnak köszönhetően olyan ritka és csodálatos természeti jelenségeknek lehetek a részese, ami másoknak elképzelhetetlen. Fotótechnikailag a konzervatív, hagyományos módon készült felvételeket szeretem. Nem manipulálom és nem megyek a dolgok elébe. Elsősorban a természetességet, sőt kizárólag az ellesett pillanatokat próbálom megörökíteni. Van, amikor videózom is. Egyik kedvenc fotómon egy szarvasbika görget maga előtt egy több száz kilós szalmabálát, ezt több millióan nézték meg Facebook-oldalamon, ahol rendszeresen közlök képeket – árulta el magáról a díjazott, aki fotóinak nagy részét a Bakonyban készíti, de sokat jár a Dabosi erdőbe, Zircre, a Balatonhoz, a Kis-Balatonhoz és a Fekete-hegyre is.

Az Év Természetfotósa 2019 pályázaton második díjat nyert fotója megszületéséről a következőket mondta el: – A ropogó hó, a messziről hallható agancskopogás reményt adott arra, hogy találkozhatok a játszadozó bikákkal. Fától fáig, óvatos lépésekkel, az utolsó pillanatban értem ki az erdő szélére, ahol nagy örömömre megpillantottam a szarvasokat.”

 

 

Forrás: veol.hu   Fotó: Mesterházi József

Hirdetés

Kapcsolódó

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az Európa Kulturális Fővárosa programjaira

Csaknem egyharmadával bővülő, jó minőségű, új szállodaszoba várja Veszprémben az Európa Kulturális Fővárosá
Elolvasom

Hirdetés

Ki hitte volna? Jöhet az új lakópark a balatongyöröki golfpálya helyén

A panorámás golfpályát osztrák tulajdonosai, mint beépíthető telket árulják a világhálón, míg a helyiek a k
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom