Megemelt árakkal nyitnak a teraszok?

A teraszok nyitását nagy valószínűséggel némi áremelkedés is követi majd, az igazi kérdés viszont az, hogy az első hetek dömpingje után a vásárlók mennyire alkalmazkodnak ehhez hosszabb távon – mondta az ATV-nek Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének elnöke.

Gál elmondta, a vendéglátósok szempontjából már korábban is megvoltak a terasznyitás feltételei, de nem tudni, hogy az időjárás és a kereslet indokolja-e, hogy minden vendéglátóhely meg is nyissa a teraszát. A teraszokat terhelő díjak eltörlését nagy segítségnek nevezte, de kiemelte, nem minden teraszhely van önkormányzati vagy állami tulajdonban, így a plázákban például nem érvényes a kedvezmény. Gál szerint fontos, hogy a terasz üzemeltetője végiggondolja, mennyire lesz rentábilis a terasz kinyitása.

A szakember arról is beszélt, a koronavírus okozta válság miatt sokan elhagyták a vendéglátást, emiatt munkaerőhiánnyal is számolni kell. Ez, valamint az alapanyagok árának emelkedése is hozzájárul ahhoz, hogy sokan áremelkedéssel számolnak a szektorban. Arról, hogy a vendégek ennek hatására milyen arányban és sebességgel térhetnek vissza hozzájuk, egyelőre csak találgatni lehet.
Forrás: 24.hu

Kapcsolódó

30-40 éves platánsort vágnak ki Csopakon

A vasút villamosítása miatt és a helyi lakosok nagy bánatára kivágásra kerül egy 3-4 évtizeddel ezelőtt ült
Elolvasom

Június 5-én országszerte nyílt napot tartanak a kisüzemi sörfőzdék

Egyszerre nyitják meg a kapuikat egy napra a magyar kisüzemi sörfőzdék a gasztronómiára és a sörkultúrár
Elolvasom

Újfajta vonatjegyet kínál online értékesítésben a MÁV-Start

Újfajta vonatjegyet lehet majd online vásárolni az intercity járatokra - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csü
Elolvasom