Megújul a veszprémi zeneiskola

Facebook oldalán számolt be a veszprémi VEMÉV-SZER Építő – és Szerelőipari Kft. a Csermák Antal Zeneiskola felújításáról. A cég a Modern Városok Program keretein belül renoválja az intézményt.

A beruházáshoz 1,5 milliárd forint támogatást a Modern Városok Programban biztosítottak: a munkálatok már láthatóan jelentősen előre haladtak a 900 gyermek zenei fejlődését szolgáló, Óváros tér 9. alatt található intézményben.

Az iskola kulturális központ is egyben: Veszprém belvárosában 200 fős hangverseny teremmel és 50 fős kamarateremmel szolgálja ki a koncertlátogatókat.

Az 1916-ban alapított alapfokú művészetoktatási intézmény 1955-ben vette fel Csermák Antal hegedűművész, zeneszerző nevét. Most a VEMÉVSZER munkájával képzései körét is bővíti: a fejlesztéssel balett- és jazzoktatás is indul a zeneiskolában.

A várhatóan 2021 őszére elkészülő projektben többek között 384 négyzetméterrel növelik az alapterületet és 4 új hangszeres termet is átadnak. Számos más fejlesztés és általános felújítási munkák mellett az iskola földszintjében az aulához kapcsolódó kávézót is átadnak.

Az akusztikai megoldásokra a kulturális központ funkciója miatt pedig különös figyelmet fordítanak.Kapcsolódó

Új horgászrend lép életbe a Balatonon

Február elsejétől új horgászrend lép életbe a Balaton, ami a ragadozó halak fogási tilalmi idejét megdupláz
Elolvasom

23 pályamű érkezett az “Év Balatoni Háza” pályázatra

Zajlik az „Év Balatoni Háza 2020.” építészeti pályázat, amelynek tavaly év végén járt le a beadási határide
Elolvasom

Esedékes a vízhálózatok téliesítése

A Magyar Víziközmű Szövetség felhívta a figyelmet a vízmérők, valamint a vízvezetékek és a kapcsolódó szer
Elolvasom