Mit kell tudni a TNT csomagküldéséről?

Mit kell tudni a TNT csomagküldéséről?

A TNT egy nemzetközileg elismert cég, Magyarországon belül kevesen használják, de vannak olyan szolgáltatásai, amik néha életet mentenek belföldi szállításnál is. 

Mit érdemes tudni a TNT-ről, hogyan tudunk küldeményt átvenni vagy feladni? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Csomagnet.hu cikke segítségével.

A TNT-ről általában

Egy nemzetközi cégről van szó, inkább európai és EU-n kívüli szállításban előnyösek a szolgáltatásai, például Az Egyesült Államokba való szállítás bizonyos felárak mellett már másnapra ott van. Légi szállításban verhetetlenek. Csak háztól-házig szállítással dolgoznak, átvételi ponttal nem. Felár ellenében a küldeményünk vámoltatását is elintézik.

A TNT előnyei

Külföldi szállításnál TNT Express szolgáltatást választva 1 munkanap alatt ott lehet a szállítmányunk gyakorlatilag bárhol.

Belföldi feladásnál már másnap a címzettnél van a küldemény. Bizonyos esetekben a küldeményt még aznap felveszi a futár, és másnap kiszállítják. Értékbiztosítással akár 1 millió forintra is biztosíthatjuk a feladott szállítmányt.

Az 1H szolgáltatással nem kell várnod a futárt egész nap, ugyanis elküldik neked, hogy mikor érkezik a csomagért, 1 órás időintervallum meghatározása mellett.

Csomagátvétel a TNT-től

Címzettként mindig kapunk a TNT-től nyomkövetési számot, ha pedig a küldeményünk harmadik országból érkezik, a vámoltatás miatt biztosan felveszik velünk a kapcsolatot még a kiszállítás miatt.

A TNT-nél a rendelésünket több módszerrel is nyomon követhetjük, ilyen a fuvarlevélszám, illetve az ügyfélszám, ezekkel a weboldalon és az applikációban is meg tudjuk nézni, hol jár a küldemény.

A küldemény érkezése előtt értesítést kapunk a várható kiszállításról, illetve sok esetben már a nyomkövetésnél is látható egy kalkulált időpont. A kiszállítás időpontjában elég várnunk a futárt és átvenni a rendelést.

Csomagfeladás online, TNT-vel

Online már nagyon egyszerűen tudunk küldeményt feladni a TNT-vel a Csomagnet.hu-n keresztül. A főoldalon lévő kalkulátorba kell beírni a szállítmány adatait, és a rendszer máris kidobja a legjobb ajánlatokat.

Itt tudjuk kiválasztani a TNT-vel történő feladást. Ezek után meg kell adni a feladó és a címzett elérhetőségét, pontosan ki kell választani a feladás és az átvétel helyét, illetve a szállítmányra vonatkozó egyéb adatokat. Ezután tudjuk kiválasztani a szállítással járó extra tényezőket, például az expressz szállítást vagy az 1 órás jelzést. Amikor ezzel végeztünk, ki tudjuk fizetni a szolgáltatás díját, és már csak a megadott időpontban várnunk kell otthon a futárt.

A TNT nagyon hasznos szolgáltatásokat nyújt, főleg nemzetközi szállításra szakosodtak, ezt viszont érdemes kihasználni. Belföldi viszonylatban a sürgős csomagszállításnál vehetjük nagy hasznukat.

Hirdetés

Kapcsolódó

Élmények és túrázás kutyával a mesés Karintiában

Ön is előnyben részesíti azokat az úti célokat, ahol szívesen látott a négylábú családtag is? Szívesen kirá
Elolvasom

Hirdetés

Milyen a jó bukósisak?

A bukósisak a legfontosabb biztonsági felszerelés a fej és az agy védelmére vezetés közben. Motorkerékpárra
Elolvasom

Pályázatfigyelés – az aktuális lehetőségek egy helyen

Izgalmas időszak ez az elnyerhető pályázati támogatások tekintetében. Az elmúlt hét évben összesen nem írta
Elolvasom