Modern dizájn fémes öntapadós fóliával

Modern dizájn fémes öntapadós fóliával

Ha valami szokatlan, átlagon felüli hatást szeretnél elérni a lakás- vagy a bútorfelújítás során, akkor merészen kell megválasztanod a felújításhoz szükséges anyagokat. Magazinok képei sugallják a letisztult vagy éppen a színes lakásbelsőket, ez a két irány napjainkban nagyon elterjedt.

Ezeken belül leginkább a skandináv, minimalista stílus a legnépszerűbb, ezért, ha megnézünk egy új építésű vagy egy felújított lakást, akkor tízből kilenc esetben általában ugyanaz a látványvilág fog bennünket fogadni. Fehér vagy natúr fal, világos, bézs bútorok, steril, minimalista konyha némi fa- vagy bútorlapdíszítéssel, zöld növények és világos párnák.

Térj el az átlagostól!

Bár a fenti, nagyon trendi dizájnnal valóban egy tiszta, rendezett, élhető közeget teremthetünk, azonban sokan ezt a stílust unalmasnak és egyhangúnak találják. Amit mi szeretnénk most bemutatni, az az indusztriális stílus, amihez segítségül hívhatod Fóliás Juci fémes öntapadós fóliáit.

Ezekkel a dekorációs anyagokkal egy merész, egyedi lakásbelsőt tudsz varázsolni. A fémes öntapadós fóliák segítenek megvalósítani az elképzeléseket.

A skandináv és minimalista stílus lassan már általános trend, és nincs nagy eltérés az egyes otthonok között. Az egyformaság pedig egy idő után egysíkúvá és monotonná válik, ezt küszöbölheted ki, ha újítasz.

Hogyan néznek ki a loft lakások?

Maga a stílus csak nemrégiben alakult ki, elterjedését az ipari csarnokok lakássá alakítása inspirálta. Nagy üvegek, nyers felületek, fém és tégla használata jellemzi, a csövek a falakon szabadon futnak, és e stílus kedvelői nem félnek az erős színek használatától sem.

Maga az összhatás mégsem ipari, sőt egy meleg, hívogató, vagány végeredményt kapunk, ahol szívesen töltjük napjainkat. Alapvetően főként a férfilakások felújítására ajánljuk ezt a stílust, de egy vagány csajszi is remekül fogja benne érezni magát, némi egyedi, nőies kiegészítővel feldobva.

Hogy álljunk neki a felújításnak?

Ne hidd, hogy ezek az anyagok csak óriási ipari körülmények között mutatnak jól. Kisebb lakásodat is megálmodhatod így, egy dologra vigyázz: ne zsúfold túl se bútorokkal, se pedig kiegészítőkkel, ezáltal megteremtheted a laza, szellős feelinget.

A felújításhoz szükséged lesz fóliára, amit tehetsz a falra és a bútorokra is. Tervezd meg, gondold át, hogy hova mi kerül, és mit fogsz átfóliázni. A falra kerülhet téglaminta, a szekrényt pedig acél padlólemez mintájú vagy pedig bármilyen fémes hatású fóliával vond be! 

Használhatsz sötét tölgy vagy wenge színű, famintás fóliát is komódhoz, éjjeli szekrényhez. A kanapé legyen világos és tegyél elé üvegasztalt. Kiegészítőket, azaz lámpát, vázát fekete színben vásárolj.

A lakásfelújítás nem unalmas dolog, sőt! Engedd el a fantáziádat és ne csak sémákban gondolkodj! Ami ma divatos, nem biztos, hogy holnap is az lesz, és csak azért ne válassz olyat, amit mindenki más, mert ez a megszokott. Nyugodtan lépj ki az átlagos keretek közül és valósítsd meg saját elképzeléseidet!

Hidd el, ha egyedi ötleteid köszönnek vissza az otthonodban, akkor el tudod érni azt a különleges wow-érzést, amire mindenki vágyik, ha a lakásáról van szó.

Kapcsolódó

Milyen szőnyeget válasszunk a nyaralóba, hogy télen se fázzon a talpunk?

Egy valamiben megegyezhetünk: ha van egy saját nyaralónk, az szuper. Bármikor lemehetünk egy hosszú hétvégé
Elolvasom

Mi mindenre jó a rozmaring illóolaj?

Az életteli, fénylő hajkorona nemcsak a nők, hanem a férfiak egyik legfőbb éke is, egy vonzó jellegzetesség
Elolvasom

Takarékos megoldások a környezettudatos nyaralóért

A környezettudatos élet egyre fontosabbá válik a legtöbb ember hétköznapjaiban, hiszen mára mindnyájunkban
Elolvasom