Nyitott partszakaszt alakítanak ki Balatonfüreden

Nyitott partszakaszt alakítanak ki Balatonfüreden

Nyílt, mindenki számára elérhető partszakasz kialakításán munkálkodik Balatonfüred önkormányzata. Ha minden igaz látvány csónakkikötő, panoráma stég és egy csoda szép, új, közvetlen vízkapcsolatos park alkotják majd a területet. A beruházás elkészülését őszre jósolják – olvasható a balatonfured.hu-n.

Az egykori Brázay strand, és a Balatonfüredi Horgászegyesület területén parkosítanak, kialakítanak egy negyven férőhelyes látvány csónakkikötőt illetve kölcsönzőt. A beruházás külön figyelmet fordít a gyermekes családokra, így a területen speciális tornaeszközök, kreatív fövenypart, tematikus játszótér, lengőhinták és egyedi kialakítású panoráma stég is helyet kap.
A nagy zöldfelületek mellett a parkba érkezők kiszolgálására építenek egy halsütödét és éttermet, az épületben nyilvános illemhely is lesz.

Jelenleg a partszakasz megemelése, és a csónakkikötő kiépítése zajlik. Ötven centivel növelik meg a parti véd művet, amelynek kialakítása megegyezik majd a városi strandok parti szakaszával. Jelentős nagyságú nádas is van a területen, ez érintetlen marad, a néhány kivágott fát pedig pótolják.

“Az a cél, hogy nyitott vízparti kapcsolatot biztosítsunk a helyi lakosok és üdülővendégek számára. Nagy zöldfelület lesz, az árnyas ligetben padokat, pihenőket helyezünk ki. Ha elkészültünk a parkkal, akkor az előtte húzódó Aranyhíd sétányt egészen a Kisfaludy strandig felújítjuk” – fogalmazott Bóka István polgármester.

Mint arról tavaly év végén beszámolt a város hírportálja, az önkormányzat megvásárolta a terület melletti, egészen az Esterházy strandig húzódó nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlant, ahol a tervek szerint strandot alakítanak majd ki.
– Az a szándékunk, hogy a Kisfaludy strand és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá tegyük, a fizetős strandi időszak kivételével itt végig lehessen sétálni a parton egészen a Vitorlás térig – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István.

A Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant illetve az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandot nyitják most össze, a területet hosszú távra bérelte ki a város. A beruházás összege 550 millió forint, ehhez 410 millió forint uniós pályázati támogatást nyert a város.Kapcsolódó

A magyarok harmada reménykedik a vakációban

A kijárási korlátozások fokozatos enyhítésével és az átoltottság mértékének növekedésével a lakosság egyre
Elolvasom

Beforrnak a Kis-Balaton sebei

Komoly kár keletkezett a Kis-Balaton hüllőállományában a nádastűz során két hete - olvasható a tvkeszthely.
Elolvasom

Program indult a felelős állattartás jegyében

Egy új pályázat keretein belül 500 millió forintos összeggel támogatja az állam a falusi önkormányzatokat a
Elolvasom