Egy laza omlett a Rabbit Chef-fel a Kányavári-szigeten

Egy laza omlett a Rabbit Chef-fel a Kányavári-szigeten

Főzés a szabadban: tulajdonképpen ennyire egyszerű definiálni a Rabbit Chef tevékenységét. A kezdeményezés azonban már az ország rengeteg természeti pontján megforgatta a serpenyőjét a kemping gázpalack fölött az elmúlt két évben, és az Instagram követőinek száma is szépen gyarapszik. A Rabbit Chef fogásai pedig, ha nem is Michelin-csillagosak, de mindenképp prémium minőségűek akár a legzordabb időjárási körülmények dacára is. Ezt igazolja az elmúlt időben közös együttműködésre bejelentkezett partnerek sora is. Vadovszky Krisztián, az oldal alapítója elvitt bennünket az egyik ilyen szeánszra, ami ezúttal a Kis-Balaton talán legemblematikusabb helyszínén esett meg.

Ahogy átértünk a Kányavári-sziget legendás fahídján be is vetettük magunkat a közeli nádasba, hogy felleljük a legalkalmasabb szpotot a főzéshez. A menüt nem spiláztuk túl: egy könnyed, feta sajtos omlettet választottunk friss metélőhagymával megszórva, amit végül egy nagyon különleges kínai teával öblítettünk le.Az időjárással nagy szerencsénk volt, így egy verőfényes délután állt rendelkezésünkre a művelet végrehajtásához. Be is izzítottuk hát a két farönkre kihelyezett gázpalackot, felvertük a tojásokat és felkockáztuk a sajtot. Tulajdonképpen innen már csak pár percbe telt mire a kész omlettet meghinthettük a frissen vágott snidlinggel, majd dekoráció gyanánt még megkínáltuk egy kis rukkolával és paradicsommal is a miheztartás végett. Bon appétit!


Amíg a tea elkészítéséhez kerestünk egy másik helyet, tulajdonképpen végig jártuk a szigetet a “Búbos vöcsök” tanösvényen a két kilátó érintésével. Végül a part menti sás ölelésében megbúvó, nyugodt kis horgászhely mellett döntöttünk. Kipakoltunk és már forrt is a víz a könnyített alumínium kannában.


A kínai, “virágzó”, úgynevezett aranyrög tea első ránézésre egy szárított növénygolyónak tűnik, de amint a forró vízbe dobtuk, azonnal elkezdte bontani a szirmait. Ahogy a folyadék behatolt a növényi rostok közé fantasztikus látvány tárult elénk a virág kinyílásával és nem mellesleg a tea íze is isteni volt.

Ha ez még így sem lett volna elég, hogy meghozzuk a kedveteket egy kis téli sütögetéshez a szabadban, akkor a videó után biztosan hátizsákot és termoszt ragadtok. További laza gasztrokalandokért pedig kövessétek a Rabbit Chef’s Instagram oldalát!

Instagram: Rabbit Chef’s

Kapcsolódó

A mancsok is a hullámok közé csapnak – Interjú a Dog Go csapatával

A hardcore kutyásoknak télen sincs szünnap, de azért talán nem túlzás kijelenteni, hogy az igazán mozgalmas
Elolvasom

A csokoládé tökéletes ajándék minden alkalomra!

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét, amelyet sokan a boldogság forrásának is tartanak, ráad
Elolvasom

Sport, zene és a bor lesznek a hét kulturális alappillérei

Kultúrából ezen a héten sem lesz hiány. Koncertek, színház és előadás egyaránt részeit képezik a palettának
Elolvasom