Egy laza omlett a Rabbit Chef-fel a Kányavári-szigeten

Egy laza omlett a Rabbit Chef-fel a Kányavári-szigeten

Főzés a szabadban: tulajdonképpen ennyire egyszerű definiálni a Rabbit Chef tevékenységét. A kezdeményezés azonban már az ország rengeteg természeti pontján megforgatta a serpenyőjét a kemping gázpalack fölött az elmúlt két évben, és az Instagram követőinek száma is szépen gyarapszik. A Rabbit Chef fogásai pedig, ha nem is Michelin-csillagosak, de mindenképp prémium minőségűek akár a legzordabb időjárási körülmények dacára is. Ezt igazolja az elmúlt időben közös együttműködésre bejelentkezett partnerek sora is. Vadovszky Krisztián, az oldal alapítója elvitt bennünket az egyik ilyen szeánszra, ami ezúttal a Kis-Balaton talán legemblematikusabb helyszínén esett meg.

Ahogy átértünk a Kányavári-sziget legendás fahídján be is vetettük magunkat a közeli nádasba, hogy felleljük a legalkalmasabb szpotot a főzéshez. A menüt nem spiláztuk túl: egy könnyed, feta sajtos omlettet választottunk friss metélőhagymával megszórva, amit végül egy nagyon különleges kínai teával öblítettünk le.Az időjárással nagy szerencsénk volt, így egy verőfényes délután állt rendelkezésünkre a művelet végrehajtásához. Be is izzítottuk hát a két farönkre kihelyezett gázpalackot, felvertük a tojásokat és felkockáztuk a sajtot. Tulajdonképpen innen már csak pár percbe telt mire a kész omlettet meghinthettük a frissen vágott snidlinggel, majd dekoráció gyanánt még megkínáltuk egy kis rukkolával és paradicsommal is a miheztartás végett. Bon appétit!


Amíg a tea elkészítéséhez kerestünk egy másik helyet, tulajdonképpen végig jártuk a szigetet a “Búbos vöcsök” tanösvényen a két kilátó érintésével. Végül a part menti sás ölelésében megbúvó, nyugodt kis horgászhely mellett döntöttünk. Kipakoltunk és már forrt is a víz a könnyített alumínium kannában.


A kínai, “virágzó”, úgynevezett aranyrög tea első ránézésre egy szárított növénygolyónak tűnik, de amint a forró vízbe dobtuk, azonnal elkezdte bontani a szirmait. Ahogy a folyadék behatolt a növényi rostok közé fantasztikus látvány tárult elénk a virág kinyílásával és nem mellesleg a tea íze is isteni volt.

Ha ez még így sem lett volna elég, hogy meghozzuk a kedveteket egy kis téli sütögetéshez a szabadban, akkor a videó után biztosan hátizsákot és termoszt ragadtok. További laza gasztrokalandokért pedig kövessétek a Rabbit Chef’s Instagram oldalát!

Instagram: Rabbit Chef’s

Hirdetés
További cikkek a témában:

Kapcsolódó

Kowalsky meg Vega koncerttel búcsúzik idénre a Plázs

A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a b
Elolvasom

Hirdetés

3+1 elragadó sétahely, ahol a Balaton őszi arca is rád mosolyog majd

Lassan, de biztosan megérkezik az ősz annak minden előnyével és hátrányával együtt. Amondóak vagyunk, hogy
Elolvasom