3+1 elragadó sétahely, ahol a Balaton őszi arca is rád mosolyog majd

3+1 elragadó sétahely, ahol a Balaton őszi arca is rád mosolyog majd

Lassan, de biztosan megérkezik az ősz annak minden előnyével és hátrányával együtt. Amondóak vagyunk, hogy a borongós hangulatot inkább nagy sétákkal ellensúlyozzuk az aranyló falevelek között. Ezekhez a kirándulásokhoz gyűjtöttünk most össze egy pár varázslatos helyet a nyárbúcsúztató depressziót elkerülendő.

1. Koloska-völgyi Vadaspark, Balatonfüred

Egész évben, időjárási viszonyoktól függetlenül várja látogatóit a Koloska-völgyi Vadaspark. Magyarország vadfajait természetes környezetükben mutatja be a létesítmény ráadásul térítésmentesen. A 2,2 hektáron elterülő természetvédelmi terület állami tulajdonban van a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának fenntartásával. Több útvonal, nordic walking ösvény, tornapálya és magaslesek is a kirándulók rendelkezésére állnak. Ideális célpont egy családi kiruccanásra, de randihelyszínnek sem utolsó!

2. Folly Arborétum, Badacsonyörs

A Folly Arborétum és Borászat elsőszámú attrakciója egyértelműen a dendrológiai kert, ahol különleges cédrusok, ciprusok és fenyők tárháza nyílik meg előttünk. Mintegy kétszáz lombos fa- és cserjeféle, valamint több, mint négyszáz fenyő otthona ez a kertészeti oázis, amelynek kanyaros ösvényei és csodálatos panorámája garantáltan meghozza majd a kedved a bazaltos lejtők nektárjához vagy az étterem valamelyik ínyenc fogásához, amelyet az arborétum teraszán vagy kerthelyiségében tudsz majd elfogyasztani.

Fotó: Folly Arborétum / Facebook

3. Levendula Porta, Kékkút

A porta gondolatát a Keszthelyi házaspár álmodta meg, akik egy kis gazdaságot akartak kialakítani Kékkúton. Az első Tihanyból hozott francia levendulatöveket 2011-ben ültették el, amiből tulajdonképpen az egész ültetvény és olyan népszerű, minőségi termékek sora nőtte ki magát, mint levendulaszörp vagy a levendulazselé. A lehetőség adott családi összejövetelek és osztálykirándulások lebonyolítására is.

Fotó: Levendula Porta / Facebook

+1. Hegyestű, Monoszló

Hegyestűt a Káli-medence kapuőrének is szokták nevezni. A Zánka és Monoszló között fekvő hatalmas bazaltkúp mintegy 337 méterre magasodik. Az egykori bánya 50 méteres falának tetejéről páratlan kilátásban gyönyörködhet az ember, amely a Badacsony, a Fekete-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Keszthelyi-hegység és a Boncsos-tető hegyeiből áll össze és természetesen a Balaton szinte hipnotikus víztömegéből. Geológiai szempontból is rengeteg érdekességet rejt a környék annak jellegzetes kőzet- és ásványkincseivel.

Fotó: femina.hu / Indafotó
Kiemelt kép: roadster.hu

Kapcsolódó

A mancsok is a hullámok közé csapnak – Interjú a Dog Go csapatával

A hardcore kutyásoknak télen sincs szünnap, de azért talán nem túlzás kijelenteni, hogy az igazán mozgalmas
Elolvasom

A csokoládé tökéletes ajándék minden alkalomra!

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a csokoládét, amelyet sokan a boldogság forrásának is tartanak, ráad
Elolvasom

Sport, zene és a bor lesznek a hét kulturális alappillérei

Kultúrából ezen a héten sem lesz hiány. Koncertek, színház és előadás egyaránt részeit képezik a palettának
Elolvasom