A menü szempontjából a választásunk egy hagyományos gombapaprikásra esett, amelyhez egy kis trikolor csigatésztát csaptunk hozzá köretként. Megint csak ragyogó időt fogtunk ki. A szikrázó napsütés sugarait lágyan ringatta a Balaton miközben beizzítottuk a kemping gázt és felraktuk főni a tésztát. A recept évszázadok óta jól bevált, úgyhogy mi sem nagyon variáltunk rajta. A tészta elkészültével a felkockázott hagymát üvegesre pirítottuk és hozzáadtuk a középvastag szeletekre aprított gombát.
A kevergetés mellett innen már csak a fűszerezésre kellett ügyelni. Mi a só-bors-kömény szentháromságot alkalmaztuk alapozásnak, de nyilván ez egyéni ízlés szerint módosítható. Az idő tiszta volt, de a távolban a Tihanyi-félsziget sűrű ködfátyolba burkolózott. Csak az apátság tornyai meredeztek ki a gomolygó felhőpamacsból.
Mikor a gomba már kellő levet eresztett és meg is puhult eléggé, hozzáadtuk az őrölt paprikát, kicsit még összerottyantottuk a serpenyő tartalmát és készen is állt a tálalásra az ínycsiklandozó ebéd, amire dekorként még muszáj volt rápimpelnünk egy kis friss petrezselyemmel és egy kiskanálnyi tejföllel, csak a miheztartás végett! Jó étvágyat kívánunk!
Instagram: Rabbit Chef’s