Rotyogott a gombapaprikás a csopaki horgászstégen

Rotyogott a gombapaprikás a csopaki horgászstégen

Sorozatunk első részében a Kányavári-szigetre látogattunk el, ahol egy könnyed omlettet dobtunk össze a nádas ölelésében. Most, a második alkalommal viszont a csopaki strand mellett a vízbe nyúló mólót neveztük ki alkalmi konyhánknak, hogy egy klasszikus, de szintén egyszerű fogást szervírozzunk az outdoor cooking misztikus mestereivel, a Rabbit Chef-fel.

A menü szempontjából a választásunk egy hagyományos gombapaprikásra esett, amelyhez egy kis trikolor csigatésztát csaptunk hozzá köretként. Megint csak ragyogó időt fogtunk ki. A szikrázó napsütés sugarait lágyan ringatta a Balaton miközben beizzítottuk a kemping gázt és felraktuk főni a tésztát. A recept évszázadok óta jól bevált, úgyhogy mi sem nagyon variáltunk rajta. A tészta elkészültével a felkockázott hagymát üvegesre pirítottuk és hozzáadtuk a középvastag szeletekre aprított gombát.


A kevergetés mellett innen már csak a fűszerezésre kellett ügyelni. Mi a só-bors-kömény szentháromságot alkalmaztuk alapozásnak, de nyilván ez egyéni ízlés szerint módosítható. Az idő tiszta volt, de a távolban a Tihanyi-félsziget sűrű ködfátyolba burkolózott. Csak az apátság tornyai meredeztek ki a gomolygó felhőpamacsból.


Mikor a gomba már kellő levet eresztett és meg is puhult eléggé, hozzáadtuk az őrölt paprikát, kicsit még összerottyantottuk a serpenyő tartalmát és készen is állt a tálalásra az ínycsiklandozó ebéd, amire dekorként még muszáj volt rápimpelnünk egy kis friss petrezselyemmel és egy kiskanálnyi tejföllel, csak a miheztartás végett! Jó étvágyat kívánunk!Instagram: Rabbit Chef’s

Kapcsolódó

A magyarok harmada reménykedik a vakációban

A kijárási korlátozások fokozatos enyhítésével és az átoltottság mértékének növekedésével a lakosság egyre
Elolvasom

Beforrnak a Kis-Balaton sebei

Komoly kár keletkezett a Kis-Balaton hüllőállományában a nádastűz során két hete - olvasható a tvkeszthely.
Elolvasom

Program indult a felelős állattartás jegyében

Egy új pályázat keretein belül 500 millió forintos összeggel támogatja az állam a falusi önkormányzatokat a
Elolvasom