Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szobanövényeket minden helyiségbe! Íme, 3+1 növény, ami hasznodra lesz

Szinte nincs is olyan otthon, ahol ne találkoznánk legalább egy szobanövénnyel, nem véletlenül. A virágok és növények fontod részei életünknek. Nem csak díszítik lakásunkat, de némelyikük nagyon hasznos is. A fotoszintézis folyamatát mind ismerjük, de a növények nem csak oxigén előállítására képesek. Mutatjuk, milyen szobanövényeket szerezz be, hogy minél egészségesebb légkört teremts otthonodban.

Széndioxid

A legtöbb zöld növény a fotoszintézis által a széndioxidod magába szívva oxigént állít elő. Van azonban egy szobanövény, ami erre az éjszaka során is képes, mégpedig az Anyósnyelv. Irodákban és lakásokban is gyakran találkozhatunk vele. Plusz előnye, hogy nem túl igényes növény, a hideg és meleg hőmérsékletet egyaránt jól tűri, valamint akkor sem pusztul el, ha például elutazunk, ezért nem tudjuk időben meglocsolni. Bárhol jól mutat, tehetjük a nappaliba, vagy egy hálószobai komódra is.

Károsanyagok

Habár ma már egyre jobban terjednek a környezetbarát és természetes takarító- és mosószerek, még mindig rengeteg háztartás van tele az egészségre káros vegyszerekkel. A háztartási tisztítószerek, gyógyszerek, oldószerek és festékek mind tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek egészségünket és a környezetet egyaránt veszélyeztetik. A gyönyörű Vitorlavirág képes ezeknek a károsanyagoknak a felemésztésére, amivel minket véd. Érdemes tehát beszerezni1-2 cseréppel, de emellett igyekezzünk a vegyszereket is minél természetesebbekre cserélni. A Vitorlavirág a sötétebb, nedvesebb helyeket kedveli, ezért próbáljuk a szoba nem túl világos részein elhelyezni.

Mérgező gázok, szennyezett levegő

A Zöldike nevű szobanövény az előző virághoz hasonlóan képes megtisztítani a levegőt a károsanyagoktól és gázoktól. Közvetlen fényre ne tegyük, de ezen kívül nincsenek nagy igényei. Remekül tűri a szárazságot, ha véletlenül megfeledkeznénk az öntözésről, emellett nem kell miatta túlságosan befűteni télen, hiszen a hűvösebb hőmérsékleten is elél. Az AMI Bútorok minőségi, természetes fabútoraival remek összhangot képez élénkzöld színe miatt.

Dohányfüst

A Sárkányfa nevű, pálmaszerű növény szintén elhelyezhető a nappaliban és hálószobában egyaránt. Előző kettő társához hasonlóan a károsanyagokat szűri ki a levegőből, például a cigaretta füstöt is. A dohányzás nagyon káros az egészségre és sajnos gyakran akkor is belélegezzük a füstöt, amikor mi magunk nem is dohányzunk. A Sárkányfa segíthet megszabadítani minket az alsó szomszéd erkélyéről hozzánk beszökő füsttől. Nagyobb mérete miatt a növény helyigényesebb, mint az előzőek és a közvetlen fényt sem bírja. A nappali egy sötétebb sarkában azonban remekül teszi a dolgát.

Kapcsolódó

Készüljünk székekkel a kertünk berendezésére! 

Igaz, még javában itt a tél, de már jöhetnek olyan napok, amikor kellemesebb az időjárás és esetleg egy tak
Elolvasom

Érdemes hőszivattyúval fűteni?

Manapság egyre elterjedtebb a hőszivattyú. Ez azért lehet, mert egy igen gazdaságosan üzemeltethető berende
Elolvasom

Természet inspirálta víztisztítási módszer

Talán te is hallottad már, hogy számos nagyváros víztisztításában a természet nyújtotta lehetőségek nagyon
Elolvasom