Természetfotók a természetben: a biodiverzitás védelmére buzdít a Theodora ásványvíz kékkúti kiállítása

Szabadtéri kiállítás nyílt a Káli-medence szívében, a Theodora ásványvíz kékkúti forrásánál. A tavalyi, Varázslatos Magyarországgal közösen megvalósított Sokszínű Balaton-felvidék fotópályázat legnívósabb fotóiból álló tárlat célja, hogy valamennyi generációhoz közelebb hozza a térség természeti kincseit, bemutatva, hogy a biológiai sokszínűségnek megőrzése közös érdekünk.

A természet egészsége a benne uralkodó harmónián alapszik, amelyhez nélkülözhetetlenül hozzátartozik az ökológiai körforgásban részt vevő állat- és növényvilág minden egyes eleme. A Theodora ásványvíz régóta elkötelezett az otthonát adó Balaton-felvidék biodiverzitása, vagyis élővilága sokszínűségének megőrzése iránt, többek között olyan edukációs élményekkel, mint az évek óta látogatható tanösvényei, valamint az idén ősszel megnyílt kékkúti kiállítás. A tárlat képeit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával indított, a Varázslatos Magyarország és a Theodora ásványvíz közös megrendezésével létrejött, tavaly zárult természetfotó pályázat műveiből állították össze.

A legjobb pályamunkákat a lehető legtermészetközelibb helyen tekinthetik meg az érdeklődők, ugyanis az ásványvízmárka a kékkúti gyáránál alakított ki belőlük egy szabadtéri, ingyenesen látogatható kiállítást. A tárlat megtekintését egy kellemes túrával is egybe lehet kötni, hiszen a terület a Theodora tanösvény része, amely a Káli-medence természeti értékeivel, vízbázisával és az ásványvíz eredetével is megismerteti a látogatókat. A kiválasztott alkotások lélegzetelállító látványa mellett, minden képnél érdekes tudnivalók is olvashatók a fotókon szereplő állatokról és növényekről, hiszen a művészet támogatásán túl a kiállítás másik célja, hogy megismertesse az emberekkel a térség élővilágát, ezen keresztül pedig elősegítse annak megóvását.

„Az edukáció elsődleges fontosságú a Balaton-felvidék biodiverzitásának fenntartása szempontjából, hiszen az ismeretekkel személyes közelségbe kerül ez a csodás vidék, tehát a védelme is személyes üggyé válik. A Theodora ásványvíz számára magától értetődő, hogy az otthonának helyet adó környezet sokszínűségének megóvását minden lehetséges eszközzel támogassa, mivel a növény- és állatvilág valamennyi eleme nélkülözhetetlen az ökológiai körforgás fenntartásához. Hiszen semmi sem lehet annál fontosabb, mint az egészséges környezetünk, az élő vizek, az élettel teli talaj, valamint a tiszta levegő védelme”

– mondta van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi Magyarország Kft. fenntarthatósági vezetője.

Kapcsolódó

Balatoni kempingezőket, fesztiválozókat fosztott ki egy román férfi

Kempingekben és fesztiválokon sátorban alvó magyar és külföldi állampolgárok értékeit lopta el az a román
Elolvasom

Átadták Balatonudvari megújult csónakkikötőjét

Átadták pénteken Balatonudvari csónakkikötőjét, amely mintegy 100 millió forint ráfordítással újult meg. -
Elolvasom

„Sétáló Utca Zene” programsorozat indult Keszthelyen

Zenés nyári estékkel csalogatja az érdeklődőket Keszthely belvárosába a Goldmark Károly Művelődési Központ
Elolvasom