Testedzés, ahogy soha nem gondolta volna!

Testedzés, ahogy soha nem gondolta volna!

Az elmúlt másfél-egy év bezártsága mindenki számára megterhelő volt nemcsak lelki, de testi értelemben is, így a nyár beköszöntével érdemes újra formába lendülni. Testünk, mint minden használatban lévő eszközünk, folyamatos karbantartásra szorul. Egyesek az edzőtermeket veszik ilyenkor számításba, míg mások a margitszigeti futópályára esküsznek. Mindkettőnek megvannak előnyei és hátrányai egyaránt, az viszont tagadhatatlan, hogy a mérlegeléskor elsősorban anyagi vagy egészségügyi szempontokat veszünk figyelembe.De hol marad a szórakozás? 


Sokan gondolunk úgy a trambulinra, mint gyermekkorunk egyik letűnt emlékeként, amit vagy a családi kertben vagy a gyereknapi rendezvényeken vettünk birtokba. Pedig a trambulin jóval több annál, mint egyszerű gyermeki játék. 

Szeretünk minden szórakoztató gyakorlatot, mely jó zene mellett végezhető és alacsony intenzitású (mindig jó, ha van mivel ellensúlyozni az intenzív edzéseket – kortól függetlenül, ízületei hálásak lesznek!). Gyakran megfeledkezünk az edzés azon aspektusáról, ami a mozgás okozta felszabadult örömről szól, ebben pedig a trambulin egy tökéletes társ. 

Az általános értelembe vett trambulin nagy, hálós és csupán kertes házzal valósítható meg a felállítása. Ám az idei évben feltörni látszik egy kisebb méretű, úgynevezett szoba vagy kardió trambulin, amit kifejezetten edzési célokra fejlesztettek ki.

A mini vagy a visszapattanó trambulinok nemcsak az otthoni edzések felpezsdítésére alkalmasak, de sokkal könnyebben is tárolhatók, mint más otthoni edzőgépek. Ami a trambulinozás egészségügyi előnyeit illeti, egy tanulmány megállapította, hogy egy trampetton 20 percig pattogva pontosan annyi kalóriát égethet el, mintha ugyanannyi ideig futna.


Legyen kicsi vagy nagy, a család többi tagja is örömmel fogja használni.


A rendszeres trambulinozás az erőnlét felépítésében is segíthet, miközben továbbra is tisztességes szívritmust nyújt, és javítja az izomtónust és a koordinációt, így összességében érdemes ellátogatni egy webshopba és befektetni egy trambulinba.

Fotó: canva.com

Kapcsolódó

Hétvégén sem kímél az eső minket

Pénteken gyakran megnövekszik a felhőzet, és több helyen is várható eső, zápor, zivatar. Napközben leginkáb
Elolvasom

Indul az őszi pergetőszezon a Balatonon

Ha szeptember vége, október eleje, akkor bizony indul, mégpedig ezerrel a pergetőszezon. Október közepére
Elolvasom

Visszatér a 20 fok és a jó idő

Pénteken sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. A szél veszít erejéből, csak zivatarok környezetében t
Elolvasom