Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malomvölgy, Balatonalmádi

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Malomvölgy, Balatonalmádi

Szentkirályszabadja és Balatonalmádi között húzódik a környék népszerű kirándulóhelye, a Malomvölgy, amelyet könnyű megközelíthetősége, tágas, átlátható terepe és a közelben csörgedező patakja tesz a családi és baráti sátorozások, szalonnasütések egyik legkedveltebb színhelyévé.

Almádi kertvárosi része vagyis Vörösberény felől valamivel talán könnyebb eljutni a tisztásra. A vízmű telephelyétől egy kis patakkal szegélyezett erdei ösvény vezet a völgybe. A fák kérgére festett kék és zöld jelzéseket kell figyelnünk, de valójában nem nagyon lehet eltévedni az egyirányú úton.

Hivatalos nevén a Malomvölgy-réten szépen kialakított tűzrakóhelyek és padok várják a természet vándorait. Innen a zöld jelzésen továbbindulva egy keskeny csapáson, az úgynevezett Vár-hegy tövében, egy patak fölött ívelő kis fahídhoz érünk, amely előtt balra kell kitérőt vennünk, hogy az Ember-szikla néven emlegetett kőzetformációhoz kapaszkodhassunk fel.

A szikla tetejéről belátható Szentkirályszabadja. A völgy egyébként ebből az irányból is bevehető, bár egy kicsivel talán nehezebb terepen. A lényeg, hogy, aki esetleg a nagy nyári, balatoni zsibvásárt egy kellemes pár órára vagy akár egy egész estére a természet nyugodt, lágy ölére cserélné, annak nem kell messzire mennie, hiszen a Malom-völgy szinte csak egy karnyújtásnyira van a forgatagtól.Hirdetés

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Fácános vár, Fonyód

Fonyód mindenképpen a déli part egyik turisztikai gócpontjának tekinthető. A város mai, modern inkarnációja
Elolvasom

Hirdetés

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Villa Romana, Balácapuszta

Az, hogy a Balaton-felvidék hihetetlenül gazdag történelmi értékekben, aligha képezi vita tárgyát. A számta
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szív alakú sírkövek, Balatonudvari

Számos misztérium övezi Balatonudvari temetőjét, amely különleges formájú sírköveivel került az érdeklődés
Elolvasom