Változhat a Balaton Sound időpontja, bizonytalan a B my Lake megrendezése Zamárdiban

Változhat a Balaton Sound időpontja, bizonytalan a B my Lake megrendezése Zamárdiban

Elege lett Zamárdinak az elektronikus zenei fesztiválokból. Csákovics Gyula, azóta újraválasztott polgármester az önkormányzati választás előtt és után is tartotta magát álláspontjához, miszerint a jelenlegi felállásban nem szeretné folytatni a fesztivál együttműködéseket.

 

“Amennyiben továbbra is helyszínt biztosít a város a fesztiválok megrendezéséhez, változtatásokat kell eszközölni. Ebben egységes álláspontot fogalmazott meg a leköszönő képviselő-testület. Zamárdi mára már nemcsak egy jól csengő név, hanem egy brand. Meggyőződésem, hogy vagyunk olyan jól pozicionáltak, hogy szabhatunk feltételeket. A Balaton Sound júniusban kerüljön megrendezésre, a B.my Lake ne legyen nálunk. A polgármester azt is megjegyezte, hogy jelentősen növelni kell a bérleti díjak összegét, és a fesztiválok által használt területek rekultivációját kell követelni.

Csákovics nem pusztán kampányfogásnak szánta a fesztiválok visszaszorítását, a választás után is kitart véleménye mellett. “Meggyőződésem, hogy Zamárdiban elegendő egy elektronikus zenei fesztivál” – – nyilatkozta a polgármester a 24.hu-nak. Szerinte azért lenne jobb egy júniusi Balaton Sound, mert így az nem nyúlna bele a főszezonba, „teljesülne a környéken élő ingatlantulajdonosok azon kérése, hogy a főszezonban már nem korlátoznánk a strand használatát az érintett partszakaszon.” Hozzátette, egy júniusi időpont nem egyszerűen megnyújtaná a szezont, hanem „nyilván már nyár elején teltházas lehetne Zamárdi, és sokkal kevésbé lenne zavaró az itt élők és a nyaralótulajdonosok számára”.

 

Fülöp Zoltán fesztiváligazgató a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-től a 24.hu B My Lake-kel kapcsolatos kérdésére nem válaszolt, a Balaton Sounddal kapcsolatban pedig annyit írt, hogy: “Már a választások előtt is, és azóta is folyamatosan tárgyalunk Zamárdi önkormányzatával, hiszen tudjuk, hogy Zamárdinak kiemelten fontos eseménye a Balaton Sound. Amint ezeknek az egyeztetéseknek bármilyen eredménye lesz, tájékoztatni fogjuk a közvéleményt.

 

Az biztos, hogy a Balaton Sound oldalán egyelőre 2020 júliusi dátum szerepel, a programturizmus oldala szerint pedig a B My Lake fesztivált 2020-ban is Zamárdiban tartják. 

 

Zamárdiban egyébként a választási kampány egyik fő témája volt a fesztiválok jövője. Abban a kérdésben egyetértés volt a jelöltek között, hogy a jelenlegi helyzet nem ideális és ezen változtatni kell.

 

Forrás: 24.hu   Fotó: mti.hu

Kapcsolódó

Kijöttek a Paloznaki Jazzpiknik első húzónevei

Berobbant a nyár ígérete a karácsonyi előkészületekbe; bejelentették a 2022. augusztus 4-6. között meghirde
Elolvasom

Csapody Balázs a Balatont is felírná a receptre

A balatonszemesi Kistücsök Étterem tulaja és a közelmúltban publikált „Így főz a Balaton” könyv gasztrotan
Elolvasom

Teljes a program: hat világsztárral várja közönségét 2022-ben a VeszprémFest

Hat nap, hat világsztár - jazz, világzene, pop a VeszprémFest 2022-es programjában július 11 és 16. közöt
Elolvasom