Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Varrótűt a kézbe, kezdődhet az évszakra szabás!

Ugyan egyre nehezebb előre felkészülni a meteorológiai változékonyság újabb és újabb felvonásaira, azért a naptár nem csal. Így aztán érdemes még az igazán zimankós hónapok beköszönte előtt gondoskodni a minden tekintetben megfelelő ruházatról.

Melyik szövet a legjobb választás, ha támad a zord hideg?

softshell az ősz sztáranyaga. Na jó, meg a tavaszé is. S tulajdonképpen az év egészében kihasználhatóak az előnyei, hiszen manapság külön évszakokat is igazi kihívás megkülönböztetni egymástól. Ami a lényeg, hogy ez az a szövet, ami hadat üzen a víznek, szélnek. Igaz a bőrig ázást nem viseli jól, úgyhogy az özönvízszerű esőzések nem a barátai, de kisebb záporokkal könnyedén elboldogul.

Sokan tartanak attól, hogy az a textil, ami egy bizonyos szintig ellenáll a víznek, szélnek, befülledésre hajlamos. Márpedig ez roppantul kellemetlenné teszi a viselését gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Még jó, hogy ez az elgondolás nyugodtan sutba dobható. Igen, akadnak olyan variációk, amik füllesztőek, de a softshell pont nem ebbe a kategóriába tartozik. Légáteresztő jellemvonása miatt kifejezetten nagyszerű élmény a hordása.

A több rétegből készülő anyagból számtalan ruhatípus varrható. Praktikus és ugyanakkor esztétikus dzsekik, nadrágok vagy éppen mellények alkothatóak a közbenjárásával. A hűvösebb idők ruhakelléktárából pedig pont ezek azok a modellek, amik nemes egyszerűséggel nem hiányozhatnak.

Még jó, hogy napjainkban újra divatba jött a varrás, ami egyben visszahozta az egyedileg készített, kézműves ruharemekek fénykorát. Ennek köszönhetően az öltözködés milyensége ténylegesen testre, és ízlésre szabható.

A varrás praktikái bármikor elsajátíthatóak?

Sokan félnek attól, hogyha fiatalként nem álltak neki a varrás módszereit megtanulni, akkor bizony késő bánat. Ez azonban nem több alaptalan aggodalomnál, ugyanis mindig a mostani pillanat a legalkalmasabb belevágni valami új tanulásába. Miért ne lehetne ez éppen a varrás?

bubulakovo.hu méteráruk színpompás választékát kínálja, elérhető áron. E kettő együtt: sokszínűség és megfizethetőség ellenállhatatlan kombinációt alkot.

Vagyis anyagilag is roppantul kifizetődő hobbivá válhat a ruhakészítés. Ráadásul az egyediség így mindig és mindenkor borítékolható. A tömegcikkek világában ez az üdítő különlegesség felbecsülhetetlen erejű és értékű.

Fotó: Bubulakovo.hu
Hirdetés

Kapcsolódó

Napos-felhős péntek után havas eső lesz jellemző a hétvégén

Pénteken egyre többfelé süthet ki a nap. Élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban -2, +4, na
Elolvasom

Hirdetés

Elérkezett a készülődés ideje!

Ahogy közeledik a karácsonyi időszak úgy válik mind sürgetőbbé a dekorálás. Egyszerűen azért, mert jó ránéz
Elolvasom

Záporok és havas eső lesz az időjárás hétvégi terítékén

Péntekre egy mediterrán ciklon hoz borongós, csapadékos időt. Az esőt a lehűlés következtében havas eső, ha
Elolvasom