Vegán somlóival és mandulatejes lattéval robbant Siófok első “mentes” kávézója

Vegán somlóival és mandulatejes lattéval robbant Siófok első “mentes” kávézója

Három éves tervezés és kivitelezés után vált valósággá egy siófoki pár álma, akik számára a közvetlenség és elsősorban az egészségtudatosság voltak a legfontosabb alapelvek saját üzletük megnyitásakor. Napjainkban igencsak megugrott a tej- és gluténérzékenyek száma lakosságarányosan. A kávézó szeretne egy olyan alternatívául szolgálni a helyieknek és a turistáknak egyaránt, ahol bárki, egyéni problémáitól, szokásaitól függetlenül megtalálhatja a számítását, akár egy baráti beszélgetésről vagy egy üzleti tárgyalásról legyen szó.

Nyugodt, idilli környezetben, a déli part “fővárosának” szélén nyitotta meg kapuit a Cafe Spirit, amely többek között olyan ínyencségekkel várja vendégeit, mint a vegán somlói pohárkrém, Pármai sonkás szendvics vagy laktózmentes kávé.

“A közvetlen környezetünkben sok barátunk illetve családtagunk is küszködik ételintoleranciával, ami hihetetlenül megnehezíti mindennapjaikat. A cukor fogyasztás véleményem szerint pedig a legnagyobb probléma az emberek és saját mindennapjaink életében is”

– mesélte az egyik tulajdonos, dr. Barta Anita.

Az ötlet Anita édesanyjának az álma volt, aki kiváló szakácsnő volt otthon és mindig az egészségtudatosságot szem előtt tartva, szeretettel készítette el ételeit a család számára. “Ezt a szeretetet szeretnénk továbbvinni a Cafe Spirit mindennapjaiban, szem előtt tartva az egészségtudatosságot de a kellemes kikapcsolódást harmóniáját is.” – folytatta.


Díjnyertes kávé és kutyabarát hely

Széles választékú kávéik alternatív barista tejjel készülnek, és a cukrot, mint olyat pedig szinte teljes egészében száműzték az étel- és itallapjukról. A glutén- és laktózmentes sütemények, pékáruk, száz százalékos gyümölcslevek és díjnyertes kávék mellett ínycsiklandozó cocktailok és minőségi borok is helyet kaptak a kínálatban.

„A kávé, amivel mi dolgozunk 2018-ban nyerte meg az év kávéja címet, és egy olyan szakmai partnerrel dolgozunk együtt, aki az év baistája díj tulajdonosa. Szívünket lelkünket beleraktuk ebbe a helybe, és később is szeretnénk ugyanígy csinálni. Szerintem nincs jobb dolog annál, hogy egészséges, minőségi ételt adunk ebben a rohanó világban.

– mondta büszkén Anita.

A hat asztalos teraszon jó időben kellemes munkaórákat tölthetnek el a home office-ban dolgozók és a négy lábú barátaikkal érkező vendégeknek sem kell aggódniuk, ugyanis az üzlet teljesen kutyabarát.


Üzleti tárgyalások helye egész évben

A Cafe Spirit egész éves nyitvatartást tervez és nem titkolt célja, hogy az üzleti tárgyalások, meetingek otthonává váljon.

“Férjem és én is vállalkozók vagyunk és teljesen mással területen dolgozunk a mindennapjainkban. Mind a ketten sok megbeszélésre és tárgyalásra járunk és egy olyan helyet hoztunk létre, amit magunk is szívesen választunk egy üzleti tárgyalás céljául. Privát tárgyalónk nyitvatartási időben kávé és süteményszolgáltatással rendelkezésre áll ügyfeleink részére. Itt minden adott egy jó üzleti tárgyaláshoz vagy szerződéskötéshez, beleértve a parkolást a város szélén nyugodt környezetben, vagy a szerződés kinyomtatását továbbá 10 fős meetingek vagy több napos rendezvények lebonyolítását. Home officet végző vendégeket is szívesen látunk, ő számukra is biztosítva van a nyugodt környezet és mellé egészséges nasik”

Üzleti megbeszélésekre ugyanis egy 10 fős teljesen különálló terem is rendelkezésre áll, hozzá tartozó mosdóval, amelyhez nyomtatót is biztosítanak. A termet úgy alakították ki, hogy sok konnektor legyen, hogy a gépeket, telefonokat is lehessen tölteni a tárgyalás ideje alatt. Emellett kávé- és ételfelszolgálást is vállalnak a megbeszélés idejére.


Facebook: Cafe SpiritKapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Strenner-barlang, Csopak

A csopaki Csákány-hegy a maga 327 méteres magasságával remek kilátást nyújt a Balatonra, nem csoda, hogy ki
Elolvasom

Lenyűgöző felhőalakzat tornyosult a Badacsony felett

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Igaz volt ez Kadosa Kelemen esetében is, akinek különleges fel
Elolvasom

Metzker Viktória ezen a nyáron is a Plázsra költözik

A suliidő végére megérkezett az igazi kánikula, úgyhogy irány a Balaton! Ha pedig Balaton, akkor Siófok és
Elolvasom