10 dolog, amit így együtt csak a Balaton Caminon élhetsz át

10 dolog, amit így együtt csak a Balaton Caminon élhetsz át

Múlt szombaton kezdődött a Balaton Camino, ahol 10 nap alatt gyalogolhatjuk körbe a Balatont a saját tempónkban, saját megállóinkat beiktatva, olyan emberekkel vagy akár egyedül bandukolva, ahogyan az nekünk csak jól esik.

 

Mi a hétvégére tudtunk csatlakozni a színes csapathoz, és most szombaton újra cipőt húzunk, hogy az utolsó napokról se maradjunk le, mert életünk egyik legjobb és meghatározóbb élményében volt részünk csak ebben a két napban is.

Ha még kacérkodsz a gondolattal, hogy csatlakozz a társasághoz a hétvégén, csakis arra tudunk biztatni, hogy ne tétovázz gyere, mert biztosan nem fogod megbánni! Ha idén esetleg már nincs rá lehetőséged, akkor arra buzdítunk, hogy a jövő évre gondolkodj előre, mert egyből 10 olyan dolgot is fel tudunk sorolni, ami miatt ez lesz életed egyik legnagyobb kalandja!

 

  1. 1. Az emberek – Annyira színes forgatagba kerülsz, kicsiktől a nagyokig, sportostól a hobbi természetjárókig, egészségestől a gyógyulni vágyókig, hogy legszívesebben minden ember történetét egyesével kérdeznéd meg, hogy megismerd útitársaidat egytől egyig.

2. A természet – A gyönyörű környezet, a páratlan panoráma és a mindig más arcát muatató Balaton ilyenkor ősszel még különlegesebb tud lenni. Legtöbben csak a tó nyári arcát ismerjük, hidd el megéri ezt is megtapasztalani.

3. A mozgás öröme – Akár szeretsz aktívan sportolni, akár csak a hosszú séták híve vagy, itt garantáltan fel fogsz töltődni és el is fogsz fáradni egyszerre, hogy boldog kimerültségben zuhanj este az ágyadba.

4. Az énidő – Ugyan egy jó darabig inkább csak közhelyes spiri fogalomnak tűnik, de amint megfogalmazódik bennünk az igény, hogy mennyire jó néha csak magunk lenni mindenkitől függetlenül, onnantól egyre többet vágyunk rá. Ez a gyalogtúra tökéletes lehetőség arra, hogy magaddal foglalkozz.

5. A kaland – Olyan élményeket gyűjthetsz és olyan emberekkel találkozhatsz, miközben a saját határaidat feszegeted, amilyenre egy életben csak nagyon kevésszer adódik alkalom.

 6. Új gasztro élmények – Megkóstolhatod a Balaton legmenőbb, nem szezonális helyeinek a kínálatát, ráadásul szinte mindenhol külön Balaton Camino menüvel várnak.

7. A kihívás – Megismerheted és kitolhatod a saját határaidat testileg, lelkileg és szellemileg is, ami nagyon sokat tud segíteni saját magunk megismerésében. 

8. A tanulás – Rengeteg dolgot tanulhatsz. Más emberektől, akik melléd szegődnek az úton, saját magadról, a természetről vagy éppen az aktuális megállóhelyeken. Mindenhol csupa új impulzus vár rád, ami később mind csak a javadra válhat.

9. Megállni egy pillanatra – Sokan érezhetjük úgy a hétköznapokban, hogy csak úgy elrohannak mellettünk a hetek, hónapok akár az évek. A Balaton Caminoval kicsit ki tudsz szakadni a rohanó hétköznapokból és meg tudod tenni, hogy csak a pillanatnak élj és arra figyelj.

10. A tervek és a jövő – Rengeteg időd és gondolatod lesz, ami segíthet megtalálni a céljaidat, vagy éppen abban segíthetnek, hogyan juss közelebb hozzájuk. És ha az összes eddigi érvünk nem lett volna elég, akkor ennek bizony annak kell lennie!

 

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Szent István Király Kápolna, Badacsonytomaj

A Badacsony tomaji felén 1965-ig működött a bazaltkitermelés. Az egykori bánya gazdasági épületeinek és mun
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Darvas-tói bauxitlencse, Nyirád

A Bakony dél-nyugati részén fekszik a bájos Nyirád községe Tapolca, Ajka és Sümeg ölelésében, mindegyik vár
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Református templom, Siójut

A déli parton, Siófok járásban fekszik Siójut a Dunántúli-dombság lábánál, a Sió csatorna egykori árterében
Elolvasom