3 nyugalomteli hely Tihany környékén

3 nyugalomteli hely Tihany környékén

Sajkod

Ennek a helynek megvan a maga varázsa még nyáron is, hiszen a turisták elől mondhatni elbújik a szem elől. Ide sem vonat, sem busz nem jár, egyedül a 71-es útról lehet lekanyarodni. Nem csoda hát, hogy a túrázok és a biciklisták körében az egyik legnépszerűbb úti cél, viszont a legjobb gyalogosan felfedezni! A természet szinte érintetlen, mesebeli varázzsal bír itt. A strandon túlvisz az út, egészen az erdő mélyéig, közben itt-ott felcsillan a Balaton víztükre. Őszi időben tökéletes helyszín egy kiruccanásra barátokkal, családdal és gyerekekkel is!

 

Tihanyi barátlakások

Különlegesebb élmény után vágyóknak sem kell aggódni, irány a Tihanyi barátlakások!  A barátlakások a tihanyi Óvár északi oldalán, egy 20-30 méteres, meredek bazalttufafalban, az Oroszkőben mesterségesen létrehozott üregek, amelyek régen emberi lakhelyek voltak. A turista útvonalat követve könnyedén elérhetünk idáig, ám miután megcsodáltuk őket sem érdemes egyből visszafordulni, mert tovább követve a jelzéseket, a hegy tetejéről csodálatos panoráma tárul a szemünk elé!

 

Koloska-völgy, Balatonfüred

Azoknak, aki leginkább az erdő mélyén szeretnek barangolni, sem kell messzire mennie: Balatonfüred Csopak felőli végén található a Koloska-völgy! A völgyből több túraútvonal is indul az erdő mélyére, így egy egész napot is eltöltehttek a csodaszép ősz színezte természetben! Feljuthattok innen akár a Tamás-hegyre is, ahol a Füredi Keresztet, a Jókai-Kilátót találjátok páratlan kilátással! A Koloska-völgyben mindemellett van lehetőség sütögetésre is, szóval megéri magatokkal vinni valami nyársra tűzhető finomságot is!

 

 

Fotó: veol.hu/Balogh Ákos (Napló)

Kapcsolódó

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kráter Kőpark és bemutatóhely, Pula

A Balaton-felvidék rendkívül gazdag geológiai kincsestára, a Pannon-tenger üledékrétegei , illetve a térség
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Margit-romok (Szent Katalin-kolostor romjai), Veszprém

A veszprémi vár alatt, a Benedek-hegy körül csordogáló Séd patak partján romantikus sétaösvény kanyarog. A
Elolvasom

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kessler Hubert-barlang, Balatonederics

Pontosan Veszprém és Zala megye határán, Balatonederics peremén terül el Magyarország hatok legnagyobb függ
Elolvasom