A kempingezés újra nagyon népszerű szállásforma

A kempingezés újra nagyon népszerű szállásforma

A korlátozások végéhez és a nyárhoz is közeledve egyre gyakrabban futhatunk bele telt házas szálláshelyekbe a nyaralásunk tervezgetésekor. A Balaton számtalan szállás opciót kínál a különböző igények kielégítésére, ám a hamisítatlan balatoni életérzést még mindig a kempingezés hozza el nekünk. A szabadtér nyújtotta biztonság és a sok helyben elérhető lehetőség, ezekben az időkben csak ráadás.

A tollasozó gyerkőcök és a hekk vagy lángos illat nélkül aligha válhat valaki részesévé a magyar tenger nyarainak, amiket közvetlenül a vízparton élvezünk leginkább. Nem is csoda, hogy a különböző típusú szálláshelyek közül a kempingek szabadsága, nagy zöld terei és vízközelsége újraélesztette egykori népszerűségüket.

A déli parton két ilyen ikonikus terület is lehetőséget ad a retro nyári kikapcsolódás szerelmeseinek a pihenésre, hiszen a zamárdi Mirabella és a siófoki Aranypart Camping a közvetlen strandolás mellett, szabadidős tevékenységek egész tárházával kecsegteti az üdülőket. A számtalan sportolási lehetőség mellett medence is a vendégek rendelkezésére áll, de akár szauna vagy masszázs is elérhető a kemping területén belül.

Aranypart Camping

A kempingezés nyújtotta lehetőségek skálája ma már a szállástípusok terén is igen széles: mindenki ízlése és igénye szerint választhat: akár lakókocsi parcelláról, mobilházról vagy a klasszikus sátrazásról legyen szó.

Az étkezések egyszerű megoldhatóságát az éttermek és büfék garantálják, ahol a hagyományos fogásokon keresztül az balatoni strandételekig és a habos sörig minden igény kielégíthető a tikkasztó nyári melegben.

Mirabella Camping

“Nagyon fontos számunkra, hogy vendégeink mindent egy helyen megtaláljanak a nyaraláshoz és jól érezzék magukat. Közös konyháink, tűzrakóhelyeink vannak, ahol lehet főzni, bográcsozni. Július elejétől pedig egész napos animáció, sok színes program várja a nálunk megszállókat, amibe akár a felnőttek is be tudnak kapcsolódni, ha szeretnének.”

– mondta a kempingek értékesítési vezetője.

A siófoki és a zamárdi helyszínen is van bőven lehetőség sportolásra, hiszen helyben lehet SUP-ot, kerékpárt, elektromos rollert bérelni, és a kempingek területén van foci- és strandröplabda pálya is. Az Aranypart Camping mellett még wakeboard pálya is fut, ha valaki extrémebb kalandokat keresne.

Aranypart Camping

Mindkét szállás gyerek- és kutyabarát, olyannyira, hogy akár ingyenes babacsomaggal, gyerekkáddal és etetőszékkel is kedveskednek, ha ezt foglaláskor bejelölik a vendégek.

Mozgássérültek számára elsősorban az Aranypart Camping a megfelelő választás, mert itt adottak a akadálymentesített házak. A Mirabellában viszont a mozgássérülteknek kialakított vizesblokk segíti a lakókocsival érkezőket.


“A kempingezésnek többek között az is nagy előnye, hogyha valaki nem szeretne másokkal “közösködni” akkor ez könnyebben megoldható. Vannak sátorhelyeink, lakókocsi helyeink és üdülő/mobilházaink. Hatalmas területen terül el a kemping, így ha valaki igényli, akkor távolságot is lehet tartani másoktól . Reméljük, hogy többen újra felfedezik, hogy a kempingezés egy életforma, egy biztonságos nyaralási lehetőség, ami egyúttal megfizethető is. Mind a két szálláshely közvetlenül a Balaton parton fekszik, így strandbelépőt sem kell fizetni.”

– tette hozzá.


Persze nem mehetünk el szó nélkül a jelenleg fennálló járványhelyzet és annak következményei mellett sem. A nagy zöldterület lehetőséget biztosít a megfelelő távolságtartásra és a kempingek üzemeltetői kézfertőtlenítőket is kihelyeznek minden lehetséges helyre.

“Csak védettségi igazolással fogadunk vendéget, mert vendégeink biztonsága a legfontosabb számunkra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy senkinek ne essen baja.”

– oszlatta el az esetleges aggodalmakat az értékesítési vezető.Hirdetés

Kapcsolódó

Tapasokkal és egy igazán mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: egy olyan szakasza az évnek,
Elolvasom

Hirdetés

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Villa Romana, Balácapuszta

Az, hogy a Balaton-felvidék hihetetlenül gazdag történelmi értékekben, aligha képezi vita tárgyát. A számta
Elolvasom

Saját sörtípussal tér vissza októberben a Nyitott Főzdék Napja

Eddig mintegy húsz magyar kisüzemi sörfőzde csatlakozott az október 2-án tartandó Nyitott Főzdék Napjáho
Elolvasom