Balatonfüred ad otthont egy neves díjátadónak

Balatonfüred ad otthont egy neves díjátadónak

Balatonfüred adhat otthont jövőre az Entente Florale Europe nemzetközi környezetszépítő verseny díjátadó ünnepségének.

 

Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere négy fős delegációt vezetett az osztrák Haus im Ennstalba, ahol a magyar város felkérést kapott a jövő évi Entente Florale Europe díjátadójának lebonyolítására.

Az Entente Florale Europe egy város és, környezetszépítő, kertészeti verseny az európai településeknek, amelyek nagyváros, kisváros és falu kategóriában versenyezhetnek. A rangos viadal 12 ország, 25 ezer települését érinti, de a döntőbe évről évre csak a legjobb 24 résztvevő kerülhet be, minden tagországból egy város és egy falu. Magyarország 1990-ben csatlakozott a mozgalomhoz.

Ausztriában Balatonfüred átvette a stafétát Haus im Ennstaltól, mert a verseny zsűrije kiemelkedőnek találta Balatonfüred évek óta tartó környezetszépítési törekvéseit.  A grémium elismerően nyilatkozott a város zöld és virágos területeinek kialakításáról, a parkok, fasorok állapotáról, azok gondozottságáról, a virágágyakban alkalmazott növények sokféleségéről, harmóniájáról. Példaértékűnek tartották az épített környezeti értékek megóvását és rekonstrukcióját a reformkori városrészen.

A jövő évi díjátadó egy három napos rendezvény sorozat lesz.

 

Forrás: és fotó balatontelevizio.hu

Kapcsolódó

Megválik az edzőjétől a siófoki kézicsapat

Hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról a Siófok KC vezetőedzője. A norvég származású Bent Dahl-lal
Elolvasom

A boglári Gömbkilátó az év kilátója 2020-ban

177 nevező közül a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó nyerte az Év Kilátója címet az Aktív Magyarország
Elolvasom

“Igyekszünk egy kis kulturális pezsgést csempészni Kapolcsra” – Interjú Oszkó-Jakab Natáliával, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatójával

A pandémia az összes nagyobb fesztivált keresztülradírozta a naptárakban és ez alól a Művészetek Völgye se
Elolvasom