Biztonságos kártyás és kódzáras ajtó- és kapunyitó opciók

Biztonságos kártyás és kódzáras ajtó- és kapunyitó opciók


A hétköznapi zárak számtalan formában és méretben megtalálhatóak, és jellemzően bizonyos ingatlanok biztosítására vagy a bejutás korlátozására szolgálnak. A technológia fejlődésével azonba a szimpla kulcsos, esetleg a lakatos módszerek már rendkívül elavultá váltak és az elektromágneses zárak egyre inkább kiszorítják őket a piacról.

Mik azok az elektromágneses zárak?

Ahogy a névből is látszódik, ezek a zárak alacsony feszültséget használnak fel arra, hogy egy mágnes segítségével zárva tartsanak például egy ajtót. A mágneszár kinyitása pedig történhet egy megfelelő kártya vagy kulcstartó beléptető kártya segítségével, esetleg egy kód beírásával. 

Ezek a zárak úgy programozhatóak, hogy több száz vagy akár több ezer felhasználót is felismerjenek, illetve olyan változataik is léteznek, amelyeket egy applikációval, telefonról is lehet irányítani.

A mágneszárak előnyei

A hagyományos zárakkal szemben a mágneszárak egyszerűbb szerkezetűek, kevesebb részből állnak. Ennek megfelelően a beszerelésük is sokkal könnyebb, illetve lényegesen kisebb esély van a meghibásodásra. Sokkal egyszerűbben kezelhetőek, tekintve, hogy a mágneszár elektromosan üzemel. Így a nyitásuk azonnali, mind abban az esetben, ha az áramellátása megszűnik vagy ha a kapcsolóját aktiválják a megfelelő eszközzel. Egy mindennap sokszor használt ajtónál ez hosszabb távon jelentős mennyiségű időt spórol meg egy manuálisan nyitott ajtóval szemben.

A távvezérlés segíthet abban, hogy fizikai jelenlét nélkül is nyithatóak legyenek ezek a mágneszárak. Beléptetőrendszer alkalmazásával pedig nem jelent biztonsági gondot egy esetleg elhagyott kulcs. Valamint ezek a zárak lényegesen ellenállóbbak, akár erőszakos, fizikai behatolási kísérlet ellenében is.

A mágneszáras ajtók fajtái

A legegyszerűbb elektromos mágneszárral felszerelt beléptetőrendszerek általában kártyás és kódzáras belépést tesznek lehetővé, pár száz programozható felhasználóval. Az összetettebb, drágább eszközök több programozható felhasználóval rendelkeznek, illetve egyes verziók ujjlenyomatos vagy telefonos, applikáción keresztüli belépést is lehetővé tesznek. Olyan eszközök is elérhetőek, amelyek HD kamerákkal vannak felszerelve, ezáltal érintésmentesen kezelhetőek, elég a kamerák elé állni a belépési engedéllyel rendelkező személynek. 

Komolyabb beléptetőrendszereknél lehetséges minden egyes belépési engedéllyel rendelkező személy számára külön beállítani, hogy a nap melyik szakában és mennyi ideig léphet be.

A modern technológiának köszönhetően már nincs szükség a régi, kulcsos vagy akár lakatos megoldásra ahhoz, hogy egy helyet biztonságba tudhassunk. Ezek helyett az mágneszárral ellátott rendszerek sokkal biztonságosabbak, könnyebben használhatóak és széles körben az egyedi igényekre szabhatóak.

Kapcsolódó

Ami előnyt jelenthet a kerti permetező beszerzése kapcsán

Melyek azok a tényezők és sajátosságok, amelyek a kerti permetező célzott beszerzének érdekében fontosnak s
Elolvasom

Ideális kiegészítők modern hőszigetelő rendszerek kiépítéséhez

A megfelelő szaktudás, a minőségi alapanyagok mit sem érnek, ha nem állnak rendelkezésünkre további hasznos
Elolvasom

Minden, amit a szakításról tudni kell

Egy szakítás soha sem egyszerű, hiszen akár az vagy, aki menni akar, akár az, akit elhagynak, mindenképpen
Elolvasom