Elérkezett a készülődés ideje!

Elérkezett a készülődés ideje!

Ahogy közeledik a karácsonyi időszak úgy válik mind sürgetőbbé a dekorálás. Egyszerűen azért, mert jó ránézni a díszekre, a színekben-fényekben pompázó helyiségekre. Jó érzés kifelé is azt a nyugalmat és várakozást közvetíteni, ami belülről is áthat. Hiszen csak így van értelme. Ha az ünnep odabenn már megszületett.

Na, de mi kerüljön a fa alá?

Ahogy a karácsonyi dekoráció kérdése előkerül, úgy bukkannak fel az égetőbbnél égetőbb dilemmák. Mikor-ki-hova megy, vélhetően ez a forgatókönyvek egyeztetését szorgalmazó témakör mindenkinek ismerős. Aztán az ajándékok kitalálása sem várathat magára. Pláne ha az internet segítségével zajlik a beszerzés, mert azért az évek óta tudható, s jól kommunikált, hogy a futárszolgálatok a szeretet ünnepéhez közeledve roppantul leterhelté válnak.

A fotó forrása: manaemedia/ Shutterstock.com

Hasznos meglepetésnél aligha akad praktikusabb, így aztán az elektronikai vívmányok színpompás világa kielégítő válaszként szolgálhat a nagy “mit is vegyek” dilemmára. Sokan egyből a mobiltelefonokra asszociálnak, pedig jócskán akadnak egyéb jelentkezők. Például az okos háztartási eszközök méltán örvendenek óriási népszerűségnek. Az egyik legkelendőbb termék manapság az okos porszívó, de a forró levegős sütő is legalább ennyire keresett. Mégpedig okos kivitelben. Ami bónusz pozitívum, hogy ezek a készülékek kedvező áron vásárolhatóak meg, tehát a túlköltekezés veszélye nem állhat fenn.

Ha pont került végre az ajándékozás kérdésének végére, akkor jöhetnek a dekorálással kapcsolatos további teendők. Mert feladat az akad bőven.

Mi a helyzet a fa díszítésével?

karácsonyi díszek kiválasztása jelentőségteljes kihívás, főleg ha évről-évre cél a megújulás. Arany, ezüst, bordó vagy kék legyen a domináns színárnyalat? Vagy esetleg valami teljesen más? Angyalkák, szarvasok, és mikulások jól mutatnak együtt, vagy jöjjenek inkább az autentikus variációk? Fényfüzérek, gömbök, angyalhajak kiegészítik egymást, vagy jobb az egységes stílus?

A fotó forrása: Ewalds.hu

Egyik kérdésre sem létezik jó vagy rossz felelet. A siker kulcsa az egyénre szabottság. Szóval ha megvannak a válaszok, akkor már nem okozhat fejfájást sem a bevásárlás, sem a megvalósítás.

Kis jó tanács: érdemes a dekoráció elemeit valamilyen szinten harmóniába hozni a karácsonyfa “öltözékével”, így ugyanis a helyiségen belüli összhang is biztosítható. Ami tovább emelheti az ünnep fényét, a szemekben és a szívekben egyaránt.

Kapcsolódó

Melyik a legjobb márka, ha téli gumiról van szó?

Ha téli gumi vásárlásán töröd a fejed, akkor hatalmas választékkal fogsz szembesülni. Egy hipermarketben pe
Elolvasom

Asztali etikett – gyorstalpaló az evőeszközökhöz

Habár az evőeszközök a mindennapos használati tárgyak közé tartoznak, sokan mégis bajban vannak, amikor pél
Elolvasom

Férfi kabátok a téli időszakra

Ahogy elérkezik a hidegebb időjárás, előkerülnek a gardrób mélyéről a férfi kabátok és a dzsekik egyaránt.
Elolvasom