Ilyen nincs! Delfineket telepítene a Balatonba Kozsó

Ilyen nincs! Delfineket telepítene a Balatonba Kozsó

A lírai hangvételű dalairól ismert sztár nem mindennapi felvetéssel állt elő Hajdú Péter műsorában.

A Balaton a magyar tenger – tudja ezt Kozsó (polgári nevén Kocsor Zsolt) is. Ha pedig tenger, akkor delfinek – fűzte tovább a tényeket a zenész-producer, aki állítása szerint most éppen arról próbálja meg meggyőzni a legfelsőbb döntéshozókat, hogy “kellenek delfinek a Balatonba” – írja a Telex.

Erről beszélt pár napja a Frizbi TV-n Hajdú Péter műsorában.

A videón a 43. perctől hallgatható meg, ahogy Kozsó levezeti: az inspirációt a Balaton delfinesítéséhez az adta neki, hogy az amerikai tengerparti házánál összebarátkozott az ottani delfincsaládokkal.

Nem új ötlet ez egyébként, már pár éve is beszélt arról, hogy a Balaton is megérdemelne néhány barátkozósabb fajta nagyhalat, de állítása szerint akkor csak viccelt.

Forrás: Frizbi TV / Youtube

A gondolat csírája viszont közben növekedésnek indult, Kozsó pedig arra jutott, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem elképzelhetetlen dolog delfinekkel teletelepíteni a Balatont, vannak ugyanis úgynevezett édesvízi delfinek is, akik vígan eléldegélhetnének a sajnos csak becenevében tengerben. Az énekes (és párja) amúgy láthatóan alaposan beleásták magukat a témába, felvilágosították a delfinügyekben láthatóan nem annyira jártas Hajdút, hogy Brazíliában, Indiában és Kínában is élnek édesdelfinek, ráadásul nagy bajban vannak, mert eddig 14 alfaja volt, most meg már csak 9, tök indokolt lenne tehát mentőakció. Azaz a Magyarországra telepítésük – olvasható a portálon.


Forrás: Telex
Fotó: Ámokfutók / Facebook

Kapcsolódó

Váratlanul menesztették a Balaton-felvidéki Nemzeti Park éléről az igazgatót

Az igazgató és a park dolgozói számára egyaránt derült égből villámcsapásként érkezett a hír. - - Vára
Elolvasom

Ilyen lesz idén a Rozé, Rizling és Jazz Napok

Bor, jazz, blues és funk a veszprémi Óváros téren: 10 napon át ingyenes programokkal vár a 13. Rozé, Rizlin
Elolvasom

Ezért robbant be újra a divatba a kempingezés

A méregdrága luxushotelek bár a tökéletes kikapcsolódás ígéretét hordozzák ajánlataikban, szolgáltatásaik s
Elolvasom