Lóci játszik és Novák Péter interaktív zenei előadása csütörtökön a Hangvillában

Lóci játszik és Novák Péter interaktív zenei előadása csütörtökön a Hangvillában

Egy kibontott csokornyakkendős csapat Novák Péterrel az oldalán összemossa és egyben feszegeti a koncert és a színházi előadás határait. Lóci mostanában így játszik.

A zenekar több oldalról is balatoni kötődésű, ezért mindig nagyon várják, ha a környéken léphetnek fel. De hogy mi is az az Extravaganza és hogyan vonódik be a közönség is a játékba, arról maga a Lóci játszik frontembere mesél kicsit nekünk.

 

Balaton.hu: Honnan jött a koncertszínház és az Extravaganza ötlete? Hogyan képzeljük el és mi Novák Péter szerepe az előadásban?

Csorba Lóci: Amikor negyedik éve volt szerencsénk végigjárni az országot az együttessel, felmerült bennem, hogy ezzel a szuper csapattal akár mást is csinálhatnánk, mint a klasszikus “koncertezősdi”. Egész életemben imádtam a Late Night Show-kat, amiben van egy csomó játék, egy jópofa zenekar, meg egy szellemes műsorvezető. A baj csak annyi volt, hogy egyszerre akartam lenni mindegyik: jatékos, zenész és showman. Mivel ilyen formátumot nem ismertem, így megcsináltuk az Extravaganzát, amiben végre teljesülhet ez az álmom. Ennek megvalósításához pedig a Beugrót is kiválóan vezető, de a koncertszínház műfajában is otthonosan mozgó Novák Pétert hívtuk segítségül, hogy gatyába rázza az ötleteinket, és végül egy szuper közös “gyermek” lett maga az előadás.
Alapjaiban más, mint egy koncert, hiszen sokkal interaktívabb műfaj. Itt a nézők nem csak meghallgatják a dalokat, hanem aktív résztvevői: ők böknek rá, hogy melyik ország ismeretlen slágerét próbáljuk meg rögtönözni a színpadon, ők lesznek a játékosok, akiknek a válaszait megszavaztatjuk Facebookon a résztvevőkkel, ők sütnek húst a színpadon, stb. Továbbá nekünk, zenészeknek is más, hiszen megírt jelenet is szerepel a darabban, és egyik dal sem úgy szólal meg itt, mint a hagyományos koncerteken.

 

Fotó: Nagy Márton

 

B: Mit gondoltok, hol tart most a zenekar pályafutása és hol szeretnétek magatokat látni 1-2 éven belül?

Cs.L: Szerintem minden zenésznek egy grandiózus cél kell, hogy lebegjen a szeme előtt, így bátran mondom, hogy egy 10. szülinapi Aréna koncertre vágyom 5 év múlva, és ehhez a szükséges lépéseket kell megtenni a következő években. Ez dalírással, albumkészítéssel, sok koncertezéssel, valószínűleg sok csalódással, de sok-sok örömmel is jár, amihez néha több, néha kevesebb erőt érzek magamban, de végül mindig belevágok.

 

B: Milyen gyakran jöttök a Balaton környékére koncertezni? Van valamilyen kötődésetek a térséghez?

Cs. L.: Nyáron nagyszerű dolog megismerni a Balaton környéki kisebb városokat, településeket is. Idén például az egyik legemlékezetesebb koncertünket pont a térségben, Várvölgyön adtuk, és ezúton is hálásak vagyunk a kialakult barátságokért! Én koratinédzser korom óta látogatom minden évben a Művészetek Völgyét, így abszolút nyitott vagyok a balatonfelvidéki élményekre, de nálam szorosabb kötődés is van zenekaron belül: a gitárosunk, Fülöp Bence balatonfüredi illetőségű, a billentyűsűnk családi nyaralója Balatonszemesen van, amit mindig sikerül meglátogatni, a turnémenedzserünk pedig büszke veszprémi.

 

B: Gondolom nálatok is van különbség a nyári  és a téli koncertszezon között. Mi jellemző a szereplésekre az év különböző szakaszaiban?

Cs. L.: Az igazság az, hogy annyira eltolódott a fesztiválozás irányába a magyar könnyűzene-szolgáltatói piac, hogyha nem lenne némi állami támogatása a vidéki kluboknak, azt hiszem, hogy a felébe se tudnánk eljutni. Így az őszi-téli klubozás is inkább a megbízható nagyvárosokba irányul nálunk, lesz egy budapesti Extravaganza is még idén, majd decemberben egy lemezbemutató buli, amire szintén nagyon készülünk.

 

B: Kiknek ajánlanátok az előadást?

Cs. L.: Szerencsére az előadás annyira sokszínű, mint amennyire a közönségünk is, így abszolút élvezhető bárki számára, aki nyitott az együttesünk közvetlenségére és humorára. Sőt, ha nem ismeri a Lóci játszikot, akkor ez talán még egy fokkal jobb ismerkedési felület is, hiszen itt van lehetősége rögtön véleményt mondani, és formálni a produkciót!

 

Fotó: Nagy Márton

 

A csütörtöki előadásra még kaphatók a jegyek! Ne hagyjátok ki ezt a felforgató, játékos zenei élményt!

 

Nyitókép: Nagy Márton

Kapcsolódó

Tovább hevül az ünnepi láz a héten

A karácsonyváró hangulat tovább fokozódik, ami tisztán észrevehető a hét programkínálatán is. Idén motorral
Elolvasom

2023-ban újra ZamJam Zamárdiban

Az Earth Wind & Fire Experience by Al McKay mellett többek közt Presser Gábor, Bródy János, Fenyő Mikló
Elolvasom

Tovább terjeng a forralt bor illata és beúsznak a Mikulás programok is december első hetén

A karácsony előszele egyre hevesebben fújdogál a második adventi hétvégén és megjelennek a Mikulás programo
Elolvasom