Ahogy átértünk a Kányavári-sziget legendás fahídján be is vetettük magunkat a közeli nádasba, hogy felleljük a legalkalmasabb szpotot a főzéshez. A menüt nem spiláztuk túl: egy könnyed, feta sajtos omlettet választottunk friss metélőhagymával megszórva, amit végül egy nagyon különleges kínai teával öblítettünk le.
Az időjárással nagy szerencsénk volt, így egy verőfényes délután állt rendelkezésünkre a művelet végrehajtásához. Be is izzítottuk hát a két farönkre kihelyezett gázpalackot, felvertük a tojásokat és felkockáztuk a sajtot. Tulajdonképpen innen már csak pár percbe telt mire a kész omlettet meghinthettük a frissen vágott snidlinggel, majd dekoráció gyanánt még megkínáltuk egy kis rukkolával és paradicsommal is a miheztartás végett. Bon appétit!
Amíg a tea elkészítéséhez kerestünk egy másik helyet, tulajdonképpen végig jártuk a szigetet a “Búbos vöcsök” tanösvényen a két kilátó érintésével. Végül a part menti sás ölelésében megbúvó, nyugodt kis horgászhely mellett döntöttünk. Kipakoltunk és már forrt is a víz a könnyített alumínium kannában.
A kínai, “virágzó”, úgynevezett aranyrög tea első ránézésre egy szárított növénygolyónak tűnik, de amint a forró vízbe dobtuk, azonnal elkezdte bontani a szirmait. Ahogy a folyadék behatolt a növényi rostok közé fantasztikus látvány tárult elénk a virág kinyílásával és nem mellesleg a tea íze is isteni volt.
Ha ez még így sem lett volna elég, hogy meghozzuk a kedveteket egy kis téli sütögetéshez a szabadban, akkor a videó után biztosan hátizsákot és termoszt ragadtok. További laza gasztrokalandokért pedig kövessétek a Rabbit Chef’s Instagram oldalát!
Instagram: Rabbit Chef’s